Το να φτιάξετε το δικό σας φυσικό μακιγιάζ είναι ένας υπέροχος τρόπος για να αισθάνεστε καλά για το τι βάζετε στο δέρμα σας, και αυτή η συνταγή έχει μόνο λίγα συστατικά.Το μόνο που πραγματικά χρειάζεται είναι σκόνη από παντζάρια, αλλά μπορείτε να προσαρμόσετε την απόχρωση της πούδρας χρησιμοποιώντας και κάποια άλλα φυσικά συστατικά.

Για να φτιάξετε σκόνη από παντζάρια, πρώτα βράστε ή ψήστε μερικά παντζάρια. Στη συνέχεια κόψτε τα σε λεπτές λωρίδες, και αφυδατώστε τα χρησιμοποιώντας το φούρνο ή αφυγραντή. Εάν χρησιμοποιείτε φούρνο, βάλτε το διακόπτη στους 140 βαθμούς Κελσίου, με την πόρτα λίγο ανοιχτή για να αποφευχθεί η συσσώρευση υγρασίας. Μετά από 8-10 ώρες, θα πρέπει να είναι πλήρως αφυδατωμένο. Για να το μετατρέψετε σε σκόνη, το βάζετε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να έχετε μια λεπτή σκόνη.

Για να προσαρμόσετε τη σκιά σας, μπορείτε να προσθέσετε σκόνη αραρούτι για να το φωτίσετε, ή σκόνη κακάο για να το σκουρύνετε, και τζίντζερ για να προσθέσετε λίγη λάμψη! Παίξτε με διαφορετικές αποχρώσεις μέχρι να βρείτε τι είναι καλύτερο για σας. 

Βρείτε ένα ωραίο μικρό βιδωτό βάζο για να αποθηκεύσετε το ρουζ σας, και να το μεταφέρετε μαζί σας όπου κι αν πάτε. 🙂

Ομάδα neadiatrofis.gr