Πως να καταλάβετε αν έχετε κατεστραμμένα μαλλιά!

Τα μαλλιά μπορεί να καταστραφούν από διάφορες θεραπείες, τις διαδικασίες και τα προϊόντα. Συχνοί λόγοι ξηρότητας είναι το ίσιωμα,η έκθεση στον ήλιο και τον άνεμο.

Τα μαλλιά μπορεί επίσης να καταστραφούν από χημικές επεξεργασίες, όπως χρωστικές και περμανάντ. Μπορείτε να βοηθήσετε τα μαλλιά σας με κοντίσιονερ μαλλιών τακτικά, αποφεύγοντας την υπερέκθεση και τις υπερβολική θεραπείες. Τα ταλαιπωρημένα μαλλιά μπορεί να αναγνωριστούν από κάποιες ενδείξεις.

Πως να καταλάβετε αν τα μαλλιά σας είναι κατεστραμμένα:

1. Νιώστε αν τα μαλλιά σας είναι άγρια. Η τρίχα δεν θα είναι απαλή.

2. Νιώστε αν τα μαλλιά σας είναι ξηρά και εύθραυστα. Τα μαλλιά μπορεί να σπάσουν εύκολα και να μην έχουν ελαστικότητα.

3. Παρατηρήστε πόσο καιρό διαρκεί το χρώμα των μαλλιών σας. Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας και φαίνεται να ξεθωριάζουν γρήγορα, θα μπορούσε να είναι επειδή τα μαλλιά σας είναι πολύ ξηρά και ταλαιπωρημένα και δεν μπορούν να απορροφήσουν το χρώμα σωστά.

4. Βρέξτε τα μαλλιά σας και παρατηρήστε πώς αντιδρούν. Αν μπερδεύονται εύκολα και είναι κολλημένα μεταξύ τους, είναι πιθανό να έχουν καταστραφεί.

5. Ψάξτε στην βούρτσα των μαλλιών σας για τρίχες. Αν υπάρχουν εκεί πολλά μαλλιά, αυτό σημαίνει ότι τα μαλλιά σας σπάνε εύκολα. Μπορεί να είναι αδύναμα λόγω των ζημιών.

Ομάδα neadiatrofis.gr