Μπορεί να το κάνετε σχεδόν κάθε μέρα, αλλά ξέρετε πραγματικά πώς να πλένετε τα μαλλιά σας με το σωστό τρόπο;
Χρησιμοποιώντας τις σωστές τεχνικές μπορείτε να δείτε μια τεράστια διαφορά στην υγεία, τη λάμψη και τη ζωντάνια των μαλλιών σας και να αποφύγετε να κάνετε κάποια κοινά λάθη που θα μπορούσαν να καταστρέψουν τα σκέλη της τρίχας, χωρίς καν να το γνωρίζετε.


1. Ξεκινήστε με ένα ξέβγαλμα

Ακριβώς όπως τα ρούχα σας χρειάζονται έναν κύκλο έκπλυσης πριν να προσθέσετε το απορρυπαντικό, έτσι και τα μαλλιά θα πρέπει να είναι καλά βρεγμένα προτού προσθέσετε το σαμπουάν σας. Το ζεστό νερό θα ανοίξει την επιδερμίδα, και θα αφαίρεση τυχόν ακαθαρσίες ή προϊόντα που παγιδεύονται στα μαλλιά.


2. Αν έχετε μακριά μαλλιά, χρησιμοποιήστε πρώτα το conditioner! 
Ναι, πραγματικά! Αν τα μαλλιά σας είναι κάτω από τους ώμους, προστατεύστε τις ευάλωτες άκρες από το στέγνωμα και την περαιτέρω βλάβη, εφαρμόζοντας μια μικρή ποσότητα conditioner και ένα ελαφρύ ξέβγαλμα, πριν από κάθε λούσιμο. Αυτό θα κρατήσει τα άκρα υγιή, και θα καλύψει τυχόν τρύπες στην επιδερμίδα με υγρασία, καθιστώντας το λείο, ενώ θα ενίσχυση και τη λάμψη τους.

3. Σαπουνάδα, αλλά μόνο στο τριχωτό της κεφαλής

Χρειάζεται να λούζετε τα μαλλιά σας μόνο στο τριχωτό της κεφαλής, ιδιαίτερα στον αυχένα.
Τα μαλλιά που βρίσκονται πιο κοντά στο τριχωτό της κεφαλής είναι τα νεότερα και αναπόφευκτα είναι και τα πιο λιπαρά,  ενώ το τέλος της τρίχας είναι συνήθως πιο ξηρό, πιο εύθραυστο μέρος.

Μην χρησιμοποιείτε σαμπουάν περισσότερο από ό, τι χρειάζεστε.

4.  Να είστε ευγενικοί!
Η υπερβολική τριβή μπορεί να προκαλέσει μόνιμη βλάβη στην επιδερμίδα των μαλλιών σας, που οδηγεί σε θραύση και φριζάρισμα.

Ξεκινήστε με σαπουνάδα από τις ρίζες. Αυξήστε τη ροής του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής για να τονώσετε την ανάπτυξη  των μαλλιών, χρησιμοποιώντας κάθετες κινήσεις με μέτρια πίεση. Μην χρησιμοποιείτε κυκλικές κινήσεις, οι οποίες μπορούν να μπλέξουν τα μαλλιά σας, και μην τρίβετε τα εύθραυστα άκρα.5. Μην βάζετε δύο φορές σαμπουάν στα μαλλιά σας

Παρά τα όσα μπορεί να λένε οι οδηγίες στο πίσω μέρος της φιάλης του σαμπουάν σας, δεν υπάρχει καμία ανάγκη να πλένετε τα μαλλιά σας δύο φορές. Αν τα μαλλιά είναι εξαιρετικά βρώμικα και το πρώτο σαμπουάν δεν παράγει σαπουνάδα, μόνο στην περίπτωση αυτή μπορείτε να προχωρήσετε και να σαπουνίσετε τα μαλλιά σας για μια ακόμη φορά.

6. Προσθέστε conditioner από τα μέσα μήκη για τις συμβουλές
Αφού ξεπλύνετε το σαμπουάν σας, αποσπάστε ένα μέρος των υδάτων από τα μαλλιά πριν βάλετε το conditioner. Ξεκινάτε να βάζετε conditioner από τη μέση του μήκους των μαλλιών σας. Στη συνέχεια, μαζέψτε τα μαλλιά σας και συνεχίστε το ντους σας, αφήνοντας το conditioner στα μαλλιά για να το ξεπλύνετε στο τελικό στάδιο του ντους. Όσο περισσότερο μένει το conditioner στα μαλλιά, τόσο καλύτερα απορροφάτε. Μην βάζετε conditioner στις ρίζες των μαλλιών σας,το φυσικό λάδι από το τριχωτό της κεφαλής σας είναι πιο συγκεντρωμένο εκεί.

7. Τελειώστε ξεβγάζοντας με κρύο νερό
Το κρύο νερό θα κλείσει την επιδερμίδα σφιχτά, σφραγίζοντας το εξωτερικό στρώμα, κάνοντας το να αντανακλά καλύτερα το φως δίνοντας λάμψη,

Ομάδα neadiatrofis.gr