Η καυτή ζέστη του καλοκαιριού δίνει μια πληθώρα προβλημάτων στο δέρμα και τα μαλλιά.  Με τον υδράργυρο στα ύψη έως 45 βαθμούς Κελσίου, αυτή είναι η εποχή που θα πρέπει να αποκτήσετε τις σωστές συνήθειες για την προστασία των μαλλιών.

 Όπως λένε και οι εμπειρογνώμονες, η θερμότητα είναι το πιο επιβλαβές πράγμα για τις τρίχες. Οι τρίχες καταστρέφονται ακόμη περισσότερο από το δέρμα, ως αποτέλεσμα των υψηλών θερμοκρασιών.Χρειάζονται μεγαλύτερη προσοχή στην καλοκαίρια. Η περιποίηση των μαλλιών είναι πολύ ζωτικής σημασίας. Ακολουθούν συμβουλές για την περιποίηση των μαλλιών που μπορεί να σας βοηθήσουν στην προστασία και την επισκευή των καταστροφών από τον ήλιο.
1. Επιλέξτε τα σωστά προϊόντα. Το σωστό σαμπουάν και conditioner είναι πολύ σημαντικό για τη σωστή περιποίηση των μαλλιών. Επιλέξτε ήπια ή φυτικά σαμπουάν, αφού πρέπει να πλένετε τα μαλλιά σας συχνά. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιείτε τα προϊόντα μαλλιών που περιέχουν αντηλιακά. 
2. Το μασάζ μαλλιών είναι η καλύτερη συμβουλή φροντίδας μαλλιών. Το μασάζ του τριχωτού της κεφαλής σας για λίγα λεπτά μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση της κυκλοφορίας και να αφαιρέσει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Επίσης, βοηθά στην απομάκρυνση της πιτυρίδας.
3. Χρησιμοποιείστε ορό(serum),  λειτουργεί ως αντηλιακό για τα μαλλιά σας. Οι τρίχες γίνονται ξηρές και θαμπές, ως εκ τούτου, μπορούν να χάσουν την υγρασία τους τα καλοκαίρια. Έτσι o ορός  είναι τέλειος τρόπος για να προστατεύσετε τα μαλλιά από τον ήλιο και να διατηρήσετε την υγρασία.
Ομάδα neadiatrofis.gr