Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να είσαστε σίγουρες ότι κάνετε το καλύτερο για τις βλεφαρίδες σας!
1. Ξεκινάτε με τις πάνω βλεφαρίδες
Για να μην αποκτήσετε αυτές τις ενοχλητικές κουκίδες στις κάτω βλεφαρίδες και στα μάτια σας, ξεκινήστε με τις κάτω βλεφαρίδες, βάζοντας μάσκαρα. Διαφορετικά οι πάνω βλεφαρίδες σας θα μουτζουρωθούν όταν κοιτάτε κάτω.

Όταν κάνετε τις πάνω βλεφαρίδες, κοιτάξτε ευθεία μπροστά και τοποθετήστε το ραβδί στη βάση των βλεφαρίδων σας. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε μια ζιγκ-ζαγκ κίνηση, ενώ κινείται το ραβδί. Αυτό θα δώσει στις βλεφαρίδες σας ένα πιο κατσαρό αποτέλεσμα. Επαναλάβετε την διαδικασία μέχρι οι βλεφαρίδες σας να γίνουν όσο παχιές θέλετε, συνήθως δύο με τρεις στρώσεις.

Όταν πρόκειται για τις κάτω βλεφαρίδες, γείρετε το κεφάλι σας ελαφρώς προς τα εμπρός για να μην πάει η μάσκαρα πάνω στο μάγουλό σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια πιστωτική κάρτα, ή  ένα μικρό κομμάτι χαρτί για να μην λερωθείτε.

2. Βάζετε πολύ μάσκαρα στο πινέλο
Μήπως ξοδεύετε περισσότερο χρόνο στο να  χωρίζετε τις βλεφαρίδες σας από ό, τι να βάλετε μάσκαρα; Εδώ είναι μια γρήγορη λύση: Μην βάζετε και βγάζετε το ραβδί της μάσκαρα μέσα και έξω από το μπουκάλι. Αυτό ωθεί τον αέρα μέσα στο σωλήνα, και κάνει τη μάσκαρα να στεγνώνει πιο γρήγορα, προκαλώντας τη συσσώρευση και το ξεφλούδισμα. Αντ ‘αυτού, στρίψτε ελαφρά το ραβδί εμπρός και πίσω ή με κυκλικές κινήσεις για να πάρετε την επιθυμητή ποσότητα του προϊόντος.  Όταν αφαιρείτε τη ράβδο από τη φιάλη, φροντίστε να ξύνεται τυχόν περίσσεια μάσκαρα.

3. Μήπως χρησιμοποιήσατε παλιά μάσκαρα 
Για να αποφευχθεί η μόλυνση, θα πρέπει να αντικαθιστάτε τακτικά κάτι που έρχεται σε επαφή με τα μάτια σας. Στην περίπτωση της μάσκαρα, έξι μήνες είναι ένας καλός εμπειρικός κανόνας – αν και καλό θα ήταν να την πετάτε νωρίτερα.

6. Δεν ξέρετε πως να την βγάλετε;
Πιθανώς ήδη ξέρετε ότι θα πρέπει να αφαιρείτε το μακιγιάζ σας πριν πάτε για ύπνο έτσι ώστε οι πόροι σας να μην φράξουν Αλλά, ειδικά αν φοράτε αδιάβροχη  μάσκαρα είναι πιο δύσκολο να την αφαιρέσετε. Για να απαλλαγείτε από κάθε ίχνος, χρησιμοποιήστε ένα προϊόν ειδικά κατασκευασμένο για την αφαίρεση του μακιγιάζ των ματιών.

Ομάδα neadiatrofis.gr