Τι είναι αυτό που κάνει το γιαούρτι τόσο ευργετικό για το δέρμα;

Το απλό γιαούρτι, είναι μια σούπερ τροφή που χρησιμοποιείται ως βασικό DIY συστατικό σε πολλές συνταγές για σπιτικές μάσκες ομορφιάς για νεανικό δέρμα. Το γιαούρτι είναι εξαιρετικά φορτωμένο με βιταμίνες και ανόργανα συστατικά που τρέφουν και αναζωογονούν το μαραμένο  δέρμα . Αν έχετε τάση ακμής, χρησιμοποιήστε μάσκες προσώπου με γιαούρτι για να εξαφανίσετε εκείνα τα ενοχλητικά σπυράκια. 

Το γιαούρτι είναι ένα σπουδαίο συστατικό για να  απαλλαγείτε από την ακμή φυσικά, δεδομένου ότι περιέχει αντι-βακτηριακές  και αντι-μικροβιακές ιδιότητες, καθώς και άλφα οξέα υδροξυλίου που σκοτώνουν τα βακτηρίδια που προκαλούν την ακμή.

Μάσκα λάμψης με γιαούρτι

Συστατικά:

1 κουταλάκι του γλυκού γιαούρτι

1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

1 κουταλάκι του γλυκού βρώμη

Οδηγίες:
Συνδυάστε όλα τα παραπάνω υλικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε. Εφαρμόστε ένα παχύ στρώμα στο πρόσωπό σας με τις καθαρές άκρες των δακτύλων. Αφήστε το να καθίσει για 15 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε απαλά το πρόσωπό σας με ζεστό νερό και σιγουρευτείτε ότι όλη η μάσκα έχει ξεκολλήσει. Ρίξτε κρύο νερό στο πρόσωπό σας για να κλείσετε τους πόρους σας. Στεγνώστε με ένα καθαρό και μαλακό πανί.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ή δύο σταγόνες ελαιόλαδο στο πρόσωπό σας ως μια ενυδατική κρέμα σε περίπτωση που το αισθάνεστε λίγο σκληρό.


Συμβουλές

1. Χρησιμοποιήστε απλό χωρίς ζάχαρη προβιοτικό γιαούρτι, αν είναι δυνατόν. Το ζαχαρούχο με γεύσεις  θα προκαλέσει ερεθισμούς του δέρματος.


2. Κάντε ατμό στο πρόσωπό σας πριν από την εφαρμογή αυτής της μάσκας για να ανοίξετε τους πόρους και να ενεργοποιήσετε τα θρεπτικά συστατικά της μάσκας ώστε να βυθιστούν βαθιά μέσα στο δέρμα σας.

3. Συγκεντρώστε όλα τα μαλλιά σας μακριά από το πρόσωπό σας, δένοντας τα σε μια σφιχτή αλογοουρά πίσω από το κεφάλι σας ή τοποθετώντας μια κορδέλα.