Τι να κάνεις για να αποφύγεις την ξηρότητα της επιδερμίδας το χειμώνα!

Το ξηρό δέρμα χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα, ειδικά το χειμώνα. Το κρύο και ο αέρας μπορούν να οδηγήσουν σε κνησμό, τραχύτητα, λεπιοειδές δέρμα, ερυθρότητα και κάψιμο. Δες τι μπορείς να κάνεις για να απαλύνεις το δέρμα σου και να αποφύγεις δυσάρεστες καταστάσεις.
Βασικές συμβουλές φροντίδας του δέρματος  για το χειμώνα:


1. Είναι σημαντικό να ενυδατώνετε το δέρμα σας τακτικά. Χρησιμοποιήστε μια καλή ενυδατική κρέμα με φυσικά έλαια και φυτικά συστατικά που βοηθά στη διατήρηση του επιπέδου της υγρασίας και διατηρεί το δέρμα ενυδατωμένο.

2. Χρησιμοποιήστε σαπούνι με ενυδατική κρέμα.

3. Χρησιμοποιήστε μερικές σταγόνες φυσικά έλαια στο νερό του μπάνιου και  αποφύγετε το τρίψιμο. Ενυδατώστε το δέρμα σας αμέσως μετά το μπάνιο για να αποφύγετε την ξηρότητα.

4. Απλώστε βαζελίνη στο δέρμα σας για να αποφύγετε τις ρωγμές, θα μπορούσατε επίσης να κάνετε μασάζ με βαζελίνη στα χέρια και τα πόδια σας δύο φορές την ημέρα.

5. Χρησιμοποιήστε για τη φροντίδα του δέρματος, προϊόντα ομορφιάς που περιέχουν λάδι jojoba, βούτυρο καριτέ, αμυγδαλέλαιο, ελαιόλαδο ή λάδι από σπόρους σταφυλιών.

6. Αποφύγετε τις εξαιρετικά θερμές περιοχές, μην κάθεστε κοντά στο τζάκι ή τη θερμάστρα, διότι αφαιρεί την υγρασία από το δέρμα καθιστώντας το πιο τραχύ.

Ομάδα neadiatrofis.gr