Το κουκούτσι από το σταφύλι σύμμαχος στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας

Η κυτταρίτιδα σύμφωνα με τους ειδικούς είναι ένα πρόβλημα που ξεκινάει εκ των έσω. Ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους εμφάνισής της αποτελεί η κακή κατάσταση των αγγείων που τροφοδοτούν με αίμα τα λιποκύτταρα μιας γυναίκας, με αποτέλεσμα αυτά να νεκρώνονται και να δημιουργείται η χαρακτηριστική όψη φλοιού πορτοκαλιού.
Κατά συνέπεια είναι σημαντικό να διατηρούμε το σύστημα αιμάτωσης αλλά και αποτοξίνωσης των λιποκυττάρων υγιές.

Προς την κατεύθυνση αυτή κλινικές μελέτες δείχνουν σήμερα ότι συστατικά που βρίσκουμε στους σπόρους από το σταφύλι μπορεί να βοηθήσει σημαντικά.
Βρέθηκε λοιπόν ότι οι σπόροι από το σταφύλι και το εκχύλισμά τους, είναι πολύ πλούσιοι σε ολιγομερείς προανθοκυανιδίνες (OPCs), ισχυρές φυσικές αντιοξειδωτικές ουσίες.

Εργαστηριακές μετρήσεις δείχνουν, πως η αντιοξειδωτική δράση των OPCs (η δυνατότητα δηλαδή να δεσμεύουν και να εξουδετερώνουν τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες, που συχνά υπερπαράγονται στον οργανισμό μας ως αποτέλεσμα του σύγχρονου τρόπου ζωής και φθείτουν τα αγγεία), είναι 50 φορές ισχυρότερη από αυτή της βιταμίνης C και 20 από αυτή της βιταμίνης Ε.

Για αυτό πολλά από τα προϊόντα που σήμερα χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας έχουν ως βασικό τους συστατικό το σταφύλι και εκχυλίσματά του.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr