Το τζίντζερ σύμμαχος κατά της πρωινής αδιαθεσίας στην εγκυμοσύνη

Το τζίντζερ, γνωστό και ως πιπερόριζα, αποτελεί εγγενές είδος της Ασίας και αυτός είναι ο λόγος που το έχει κάνει αναπόσπαστο μπαχαρικό της Ασιατικής κουζίνας, εάν και σήμερα η χρήση του έχει πλέον εδραιωθεί και στη κουζίνα πολυτελείας.
Πέρα από τη χαρακτηριστική γεύση και άρωμα που μπορεί να προσδίδει στο φαγητό, το τζίντζερ έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας εξαιτίας των πολλαπλών αναδυόμενων ευεργετικών επιδράσεων που μπορεί να ασκεί στην ανθρώπινη υγεία.

Μεταξύ των θετικών επιδράσεων του τζίντζερ είναι η ανακούφιση που μπορεί να παρέχει από την πρωινή αδιαθεσία της εγκυμοσύνης που περιλαμβάνει ναυτία και τάση για εμετό. Σε μία διπλά τυφλή κλινική δοκιμή, η ρίζα του τζίντζερ επέφερε μια σημαντική μείωση της σοβαρότητας της ναυτίας και του αριθμού των εμετικών επεισοδίων στις 19 από τις 27 συμμετέχουσες που βρίσκονταν στους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης.

Μάλιστα, μια ανασκόπηση 6 διπλά-τυφλών τυχαιοποιημένων κλινικών δοκιμών, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Obstetrics and Gynecology και περιέλαβε δείγμα 675 γυναικών, επιβεβαίωσε την αποτελεσματικότητα του τζίντζερ στην ανακούφιση της σοβαρής ναυτίας και του εμετού που μπορούν να συνοδεύουν την εγκυμοσύνη.
Η ανασκόπηση επισήμανε και την απουσία σημαντικών παρενεργειών αλλά και αρνητικών επιδράσεων στην έκβαση της εγκυμοσύνης.

Το τζίντζερ μπορεί να αποτελέσει μια αποτελεσματική και ασφαλή εναλλακτική προσέγγιση της πρωινής αδιαθεσίας που συνοδεύει την εγκυμοσύνη.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr