Τραγωδία στην Τανάγρα: Νεκροί οι δύο χειριστές του Phantom

Τραγωδία στην Τανάγρα: Νεκροί οι δύο χειριστές του Phantom

Η αεροπορική επίδειξη στην Τανάγρα μετατράπηκε σε εθνική τραγωδία, όταν ένα F-4E Phantom II συνετρίβη λίγα λεπτά μετά την έναρξη της πτήσης του, μπροστά στα μάτια χιλιάδων θεατών.

Το μαχητικό, που συμμετείχε στο Athens Flying Week, κατέπεσε υπό συνθήκες που παραμένουν υπό διερεύνηση. Οι δύο χειριστές εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους και ανασύρθηκαν νεκροί. Πρόκειται για έναν σμηναγό και έναν επισμηναγό της Πολεμικής Αεροπορίας.

Έρευνα για τα αίτια

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, το αεροσκάφος ανήκε στην 338 Μοίρα της 117 Πτέρυγας Μάχης. Τα αίτια της συντριβής εξετάζονται από αρμόδια επιτροπή της Πολεμικής Αεροπορίας, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει δοθεί συγκεκριμένη εξήγηση για την απώλεια ύψους και την πτώση.

Βίντεο από την επίδειξη δείχνουν το Phantom να πραγματοποιεί στροφή, να χάνει απότομα ύψος και να προσκρούει στο έδαφος. Μετά τη συντριβή εκδηλώθηκε φωτιά σε δασική έκταση, ενώ θραύσματα έπεσαν και σε εργοστάσιο γεωργικών εξαρτημάτων, το οποίο υπέστη σημαντικές ζημιές.

Δύο άτομα τραυματίστηκαν από θραύσματα και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η ζωή τους δεν κινδυνεύει.


Η διοργάνωση διέκοψε την εκδήλωση και κάλεσε τους θεατές να αποχωρήσουν με ψυχραιμία. Παράλληλα, κηρύχθηκε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ πολιτική και στρατιωτική ηγεσία εξέφρασαν τη βαθιά τους θλίψη και τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των δύο χειριστών.


Βίντεο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ