Ακόμα και όταν είστε κουρασμένοι, είναι σημαντικό να αφιερώσετε μερικά λεπτά για να αφαιρέσετε όλα τα ίχνη του μακιγιάζ πριν πάτε για ύπνο.

Μετά από μια ατελείωτη  νύχτα στο πάρτι, όταν είστε σχεδόν έτοιμοι να βουλιάξετε στο κρεβάτι, το τελευταίο πράγμα που θα θέλατε να κάνετε, είναι να αφαιρέσετε το make-up. Παρακάμπτοντας τη νυχτερινή ρουτίνα ομορφιάς, βάζετε το δέρμα σας σε προβλήματα.

Πάρτε το χρόνο σας και καθαρίστε σωστά το δέρμα σας ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες:

Σιγουρευτείτε ότι χρησιμοποιείτε καλής ποιότητας βαμβάκι, το οποίο θα πρέπει να υγράνετε λίγο πριν βάλετε επάνω το προϊόν για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ: αν χρησιμοποιείτε πάρα πολύ καθαριστικό, είναι πιθανό να καταλήξετε με κόκκινα και ερεθισμένα μάτια.


Κρατήστε το βαμβάκι από το κλειστό για περίπου τριάντα δευτερόλεπτα , επιτρέποντας στο καθαριστικό να διαλύσει τα τη σκιά ματιών και τη μάσκαρα.

Μην τρίβετε τα μάτια σας . Χρησιμοποιήστε απαλές κινήσεις – πάντα προς την εξωτερική άκρη του ματιού – πάνω και κάτω από το βλεφαρίδες.

Αν χρησιμοποιείτε αδιάβροχη μάσκαρα , θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα καθαρισμό προϊόν που να έχει σχεδιαστεί για αυτό τον σκοπό. Σε γενικές γραμμές, μακράς διαρκείας και αδιάβροχο μακιγιάζ θα χρειαστεί μεγαλύτερη προσπάθεια καθαρισμού.
Ομάδα neadiatrofis.gr