Φτιάξτε το κραγιόν σας πανεύκολα με κηρομπογιές!

Κραγιόν από κηρομπογιές! Ναι! Για να φτιάξετε το δικό σας κραγιόν θα χρειαστείτε μόνο 10 λεπτά, από το χρόνο σας και δεν κοστίζει σχεδόν τίποτα, ενώ σας επιτρέπει να επιλέξετε από μια συγκλονιστική ποικιλία χρωμάτων.
Είναι ασφαλές; Φυσικά, αφού οι κηρομπογιές Crayola απευθύνονται σε παιδιά, τα οποία μπορούν να φάνε ένα ολόκληρο κουτί χωρίς να υποστούν κάτι πιο σοβαρό από ένα πόνο στο στομάχι.

Οι κηρομπογιές αποτελούνται κυρίως από κερί παραφίνης και μη τοξικά πιγμέντα. Το κερί είναι ένα σημαντικό συστατικό σε οποιοδήποτε κραγιόν ή chapstick.
Αυτή η συνταγή λειτουργεί εκπληκτικά καλά. Τα χρώματα διαρκούν περισσότερο, και θα “κολλήσουν”στα χείλη σας καλύτερα από τα εμπορικά κραγιόν. 
Θα χρειαστείτε:

Κουτιά, βάζα και μπουκάλια για να βάλετε το μείγμα

1/2 κηρομπογιά από το αγαπημένο σας χρώμα (περίπου 2,4 g)
1/2 κουταλάκι του γλυκού λάδι jojoba (περίπου 2 g)
1 κομμάτι βουτύρου καριτέ σε μέγεθος αμυγδάλου (περίπου 2g)

Συστατικά που μπορείτε να προσθέσετε στο παραπάνω μείγμα: 
Λανολίνη σε ποσότητα το μέγεθος ενός μπιζελιού (βελτιώνει την αίσθηση και την κατανομή του χρώματος)
Αραβικό κόμμι 1 πρέζα (βελτιώνει την κατανομή του χρώματος και την αντοχή του χρώματος) Βιταμίνης Ε μια σταγόνα (βοηθά στην πρόληψη της λιπαρότητας, βελτιώνει τη διάρκεια ζωής)
Οξείδιο του ψευδαργύρου 1 πρέζα (κάνει το χρώμα πιο ελαφρύ και πιο αδιαφανές, προσφέρει προστασία ενάντια στις ακτίνες UVA και UVB του ήλιου)
Αναπληρωματικά συστατικά: Μπορείτε να αντικαταστήσετε το βούτυρο καριτέ με βούτυρο κακάο (θα κάνει το κραγιόν ελαφρώς πιο σταθερό). Μπορείτε να αντικαταστήσετε το λάδι jojoba με καστορέλαιο (θα κάνει το κραγιόν γυαλιστερό).
Φυσικά μπορείτε να πειραματιστείτε με οποιοδήποτε άλλο είδος βρώσιμων ελαίων.
Πως να το φτιάξετε:

Ο ασφαλέστερος τρόπος για να λιώσετε το μείγμα, είναι να το βάλετε σε ένα μπολ και στη συνέχεια μέσα σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει.

Ανακατεύεται το μείγμα με ένα ξυλάκι ή  το χερούλι ενός μικρού κουταλιού. Απλά να είστε προσεκτικοί να μην χυθεί νερό στο μείγμα κεριού σας. 
Μόλις όλα τα συστατικά τήκονται και συνδυάζονται καλά, ρίξτε τα σε δοχεία. 
Αφήστε το μείγμα να κρυώσει και το κραγιόν σας είναι έτοιμο!
Ομάδα neadiatrofis.gr