Μήπως είστε σαν τους περισσότερους ανθρώπους, που ρίχνουν τα πιάτα τους στο πλυντήριο πιάτων όπου χωρέσουν; Θα μας πείτε, αυτή είναι η πολυτέλεια του να έχει κανείς ένα πλυντήριο πιάτων. Αν όμως δεν προσέχετε πως τοποθετείτε τα πιάτα σας, τότε οδηγείστε σε πρόσθετη σπατάλη χρόνου και το νερό προσπαθεί να ξαναπλύνει ότι δεν έχει καθαριστεί σωστά.
Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για την σωστή τοποθέτηση για να έχετε καθαρά πιάτα κάθε φορά.


Ξεκινήστε από το επάνω ράφι. Εδώ βάζετε τα μπολ, τα φλυτζάνια και ότι είναι εύθραυστο. Το μυστικό είναι να τα τοποθετείτε με γωνία προς τα κάτω (τα μπολ) και τα ποτήρια το ίδιο, να κοιτάζουν προς τα κάτω, προς τους ψεκαστήρες. Μην βάζετε τα ποτήρια πολύ κοντά το ένα στο άλλο γιατί υπάρχει η πιθανότητα να σπάσουν. 
Στο κάτω ράφι. Βάζετε τα πιάτα, τα μαχαιροπίρουνα, τα τηγάνια και ότι άλλο βαρύ σκεύος έχετε. Τα πιάτα τα τοποθετείτε όπως και τα μπολ, με γωνία προς τα μέσα και κάτω για να λαμβάνουν το μέγιστο νερό από τους ψεκαστήρες. Τα τηγάνια με τον πάτο προς τα κάτω, να κοιτάζουν τους ψεκαστήρες και τέλος τα μαχαιροπίρουνα τα τοποθετείτε με την λαβή προς τα κάτω.
Αυτές είναι μερικές συμβουλές που θα σας γλιτώσουν από το αρχικό ξέπλυμα των πιάτων στο νεροχύτη, αλλά και θα  εγγυηθούν τον σωστό καθαρισμό.

Ομάδα neadiatrofis.gr