Υλικά
1 κιλό φρέσκο αρακά
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
5 ντομάτες ώριμες
1 κρεμμύδι μεγάλο κομμένο σε φέτες
2 καρότα κομμένα σε χοντρές ροδέλες
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα αντικολητικό τηγάνι ρίχνετε λίγο λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι. Σε μία κατσαρόλα ρίχνετε τα υλικά σας, μαζί με τη ντομάτα που έχετε πολτοποιήσει και 1 φλιτζάνι νερό . Σιγοβράζετε τον αρακά μέχρι να μαλακώσει. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό ζεστό για να μην κολλήσει ο αρακάς.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr