Ατομικά γλυκά με κρατσανιστή βάση, κρέμα και γλυκό σταφύλι

Υλικά
1 πακέτο μπισκότα τύπου digestive
1 φλιτζάνι φουντούκια
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό χαμηλών λιπαρών
1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα χαμηλών λιπαρών
3-4 σταγόνες βανίλια
1 φλιτζάνι γλυκό του κουταλιού σταφύλι

Εκτέλεση
Τρίβετε τα μπισκότα με τα χέρια. Ψήνετε τα φουντούκια στο φούρνο για περίπου 10 λεπτά και μετά να θρυμματίζετε στο μούλτι (αφήστε τα σε μικρά κομματάκια, μην τα κάνετε σκόνη).
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι με το γάλα και τη βανίλια.
Παίρνουμε 6 γυάλινα ποτήρια και τοποθετούμε στον πυθμένα 2 κουταλιές της σούπας από το τριμμένο μπισκότο.
Από πάνω ρίχνουμε 3-4 κουταλιές από την κρέμα βανίλια. Πάνω από την κρέμα ρίχνουμε 2 κουταλιές τριμμένο φουντούκι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε άλλες 3-4 κουταλιές κρέμα βανίλια και φουντούκια τριμμένα.
Στην κορυφή προσθέτουμε μια μεγάλη κουταλιά της σούπας γλυκό σταφύλι και παγώνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα προτού σερβίρουμε.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr