Μάθετε πώς μπορείτε να καθυστερείτε κατά την … επαφή

Κακά τα ψέματα. Η ταχύτητα είναι κάτι που δεν θεωρείται προσόν για τους επίδοξους φλογερούς εραστές.
Η πρόωρη εκσπερμάτιση είναι ένα θέμα  ταμπού, που απασχολεί 1 στους 5 Έλληνες ανεξαρτήτου ηλικίας. Δυστυχώς, μόλις το 9% των αντρών με το πρόβλημα έχει επισκεφθεί γιατρό και από αυτήν την μικρή ομάδα, το 70% διαγνώστηκε τυχαία, κατά τη διάρκεια επίσκεψης για άλλο ιατρικό πρόβλημα. Εντυπωσιακό είναι, δε, το γεγονός ότι από το 91% των αντρών που δεν συμβουλεύτηκε ποτέ γιατρό, το 52.2% δήλωσε ότι δεν είχε, καν, σκεφτεί αυτήν την εκδοχή. Αυτό, τουλάχιστον, έδειξαν σχετικές επιστημονικές μελέτες.

Τα καλά νέα είναι ότι, πλέον, κυκλοφορεί και στη χώρα μας το πρώτο και το μόνο φάρμακο που υπάρχει για την αντιμετώπιση της πρόωρης εκσπερμάτισης. Πρόκειται για την δαποξετίνη φαρμακολογικά είναι αναστολέας της επαναπρόληψης σεροτονίνης, γνωστής και ως η ορμόνη της ευτυχίας. Αποτελεί ένα καινοτόμο φάρμακο και οι μελέτες που έγιναν με τη συμμετοχή περίπου 6.000 ανδρών έδειξαν όχι μόνο την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά της, αλλά και τις θετικές επιδράσεις τόσο στη σεξουαλική ζωή των ιδίων και των συντρόφων τους, όσο και στην αυτοπεποίθηση, στη μείωση της δυσφορίας και στην ποιότητα ζωής τους.

Το φάρμακο δρα μέσα σε μια ώρα και έτσι μπορεί να χρησιμοποιείται κάθε φορά που πρόκειται ο άντρας να έρθει σε σεξουαλική επαφή (χρήση κατ’ επίκληση), αλλά όχι πάνω από μια φορά την ημέρα. Οι μελέτες έδειξαν ότι αυξάνει τον χρόνο μέχρι την εκσπερμάτιση 3-4 φορές, βελτιώνει τον έλεγχο και αυξάνει τη σεξουαλική ικανοποίηση των ίδιων των αντρών και των συντρόφων τους.

Η συνιστώμενη δόση έναρξης του φαρμάκου σε όλους τους άντρες είναι ένα χάπι των 30 mg. Πρέπει να ληφθεί μόνο με βάση την ανάγκη και περίπου 1,5 ώρα πριν από τη σεξουαλική δραστηριότητα.
Η διάρκεια δράσης του ξεπερνά τις 4 ώρες. Η δοσολογία μπορεί να αυξηθεί στο μέγιστο των 60 mg, εάν το ένα χάπι δεν έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Εννοείται ότι θα πρέπει να δίδεται μόνο από τον γιατρό.
Στο πλαίσιο της ενημέρωσης του κοινού δημιουργήθηκε μια ιστοσελίδα, η οποία λειτουργεί και στα ελληνικά, υπό την επιστημονική αιγίδα του ΙΜΟΠ. Πρόκειται για την: www.notjustamoment.gr

Από τη Βίκυ Καρατζαφέρη, υπεύθυνη θεμάτων υγείας neadiatrofis.gr