Από μια σπάνια μορφή καρκίνου του μαστού προσβλήθηκε ένα 8χρονο κορίτσι από τη Utah και σε λίγες μέρες αναμένεται να υποβληθεί σε μαστεκτομή.
Στις αρχές Νοεμβρίου η Chrissy ανακάλυψε ένα ύποπτο εξόγκωμα στον θώρακά της. Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και, αφού υπεβλήθη σε επείγουσες ιατρικές εξετάσεις, διαγνώστηκε με εκκριτικό (ή νεανικό) πορογενές καρκίνωμα στις 9 του μήνα.
«Ήταν Κυριακή απόγευμα, όταν μου είπε ότι φοβάται γιατί έχει αυτόν τον όγκο εδώ και αρκετές ημέρες. Ήταν ένα αληθινό σοκ για όλους μας, αλλά θα το πολεμήσουμε» είπε με δάκρυα στα μάτια η μητέρα της μικρής μαχήτριας Anette Turner, μιλώντας στο ABC News.

Ευτυχώς οι γιατροί λένε ότι η περίπτωση του 8χρονου παιδιού θεραπεύεται. Το εκκριτικό καρκίνωμα είναι ένας αργά αναπτυσσόμενος όγκος με καλή πρόγνωση. Έχει, όμως, την τάση να εξαπλώνεται και να υποτροπιάζει συχνά, γι’ αυτό και πρέπει να αντιμετωπίζεται επιθετικά ευθύς εξ αρχής. Οι γονείς της μικρής προσπαθούν τώρα να συγκεντρώσουν τα χρήματα που χρειάζονται για τη μαστεκτομή.

«Φοβήθηκα όταν μου είπαν τι είναι αλλά ξέρω ότι θα κάνω την εγχείρηση και θα γίνω καλά» δήλωσε η μικρούλα στον αμερικανικό τηλεοπτικό σταθμό ABC TV.

Είναι η τρίτη φορά που η οικογένεια Turner έρχεται αντιμέτωπη με τον καρκίνο. Η μητέρα του κοριτσιού είχε εκδηλώσει καρκίνο του τραχήλου ενώ ο πατέρας της διαγνώσθηκε το 2008 με non Hodging λέμφωμα, το οποίο έχει υποτροπιάσει.

Ο καρκίνος του μαστού σε μικρά παιδιά δεν είναι πρωτάκουστος, αλλά οπωσδήποτε είναι πολύ σπάνιος. Στη Βρετανία καταγράφονται ετησίως λιγότερα από πέντε κρούσματα σε μικρά παιδιά, όταν ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων καρκίνου του μαστού υπερβαίνει τα 51.000 κάθε χρόνο, σύμφωνα με τον οργανισμό Cancer Research UK. Από τα κρούσματα αυτά, εκκριτικά καρκινώματα είναι το 0,15% του συνόλου και καταγράφονται συνήθως σε άτομα ηλικίας κάτω των 30 ετών, εξηγούν οι γιατροί της Chrissy στη «Διεθνή Επιθεώρηση Παιδιατρικής Χειρουργικής» (PSIJ),όπου δημοσίευσαν την περίπτωσή της.

Από τη Βίκυ Καρατζαφέρη, υπεύθυνη θεμάτων υγείας neadiatrofis.gr