Υλικά
2 μέτριες πατάτες
60 γρ. κίτρινο τυρί (επιλογής σας σε κυβάκια)
2 φέτες του τοστ μπριζόλα χοιρινή καπνιστή
5 ντοματίνια
1 μέτριο αγγούρι

1 μικρό κρεμμύδι ξερό
1 φλιτζάνι καλαμπόκι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι στραγγιστό χαμηλών λιπαρών
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν, αλλά όχι να λιώσουν. Εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε τις πατάτες στο φούρνο μικροκυμάτων με το φλούδι και αφού έχουμε κάνει σε διάφορα σημεία μερικές μαχαιριές για να τρυπήσουμε το φλούδι. Με τον τρόπο αυτό, οι πατάτες ψήνονται χωρίς να απορροφούν νερό και γίνονται πιο γευστικές. Κόβουμε τις πατάτες σε κυβάκια και τις βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ. Κάνουμε το ίδιο με τις φέτες της χοιρινής μπριζόλας και το τυρί, τα ρίχνουμε στο μπολ με τις πατάτες και προσθέτουμε και το καλαμπόκι. Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση, το αγγούρι και το κρεμμύδι σε κυβάκια και τα προσθέτουμε και αυτά. Αναμιγνύουμε το ελαιόλαδο με τη μουστάρδα, το γιαούρτι, αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε καλά και φυλάσσουμε τη σαλάτα για 30 λεπτά στο ψυγείο προτού τη σερβίρουμε.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr