Μια σαλάτα πλήρες γεύμα. Ένας καλός και υγιεινός τρόπος να εντάξουμε τα ζυμαρικά στη διατροφή μας. Χάρη στις αντζούγιες, αυξάνεται το πρωτεϊνικό περιεχόμενο του γεύματος και γίνεται πιο χορταστικό.

Υλικά για 4 άτομα
300γρ φαρφάλες μικρές
6 λιαστές ντομάτες
1 φλιτζάνι αγγουράκι τουρσί
6 αντζούγιες κομμένες στα τέσσερα
½ φλιτζάνι ροδέλες από μαύρες ελιές
1 κουταλιά της σούπας ξερή ρίγανη, ή 2 κουταλιές φρέσκια ψιλοκομμένη
3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας ξύδι λευκό
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό όσο γράφει η συσκευασία τους. Τις στραγγίζουμε και τις ρίχνουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε στις πένες όλα τα υλικά μαζί. Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως τα συστατικά της σαλάτα μας. Διατηρείτε στο ψυγείο, αλλά σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr