Ρεβίθάδα με λουκάνικο

Υλικά

300 γρ. Ρεβύθια (μουλιασμένα για 12 ώρες)
200 γρ. Λουκάνικο χωριάτικο
1 καρότο
½ κρεμμύδι ξερό
1 κλωνάρι σέλερι
2 κλωνάρια δεντρολίβανο
600 ml ζωμός κρέατος
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Βάζουμε τα ρεβίθια από την προηγούμενη σε νερό και τα μουλιάζουμε για τουλάχιστον 12 ώρες. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό, τα βράζουμε για 30 λεπτά κ τα σουρώνουμε. Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το καρότο, το κρεμμύδι και το σέλερι, προσθέτουμε τα ρεβύθια, το ζωμό, αλάτι, πιπέρι και το δεντρολίβανο. Βάζουμε τηn κατσαρόλα στο φούρνο κ μαγειρεύουμε στους 180C για 45 λεπτά. Κόβουμε το λουκάνικο σε τέσσερα ίσα μέρη διαγώνια κ σωτάρουμε σ’ ένα τηγάνι. Σερβίρουμε τα ρεβίθια στο πιάτο, προσθέτουμε το λουκάνικο και ανακατεύουμε.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr