Σπιτική  αχλαδόπιτα

Υλικά
400γρ μαργαρίνη
2 ½ φλιτζ. Ζάχαρη
3 αυγά
6 φλιτζάνια αλεύρι
1 φλιτζάνι αμύγδαλα καβουρδισμένα και χονδροσπασμένα
4 κ. γλυκού baking powder

5 αχλάδια άγουρα και σκληρά
2 κ.γλυκού κανέλλα
200γρ ζάχαρη άχνη για γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Χτυπάμε το 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη με τα αυγά και στη συνέχεια προσθέτουμε τη μαργαρίνη και μετά το αλεύρι και το baking powder φτιάχνοντας μια αφράτη ζύμη. Σε λαδωμένο ταψί απλώνουμε στον πυθμένα τη μισή ζύμη. Τρίβουμε τα αχλάδια στον χονδρό τρίφτη, αναμιγνύουμε με το 1 φλιτζάνι ζάχαρη, προσθέτουμε την κανέλα και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μίγμα των αχλαδιών πάνω από τη ζύμη και από πάνω την υπόλοιπη ζύμη. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει και μετά πασπαλίζουμε με την άχνη.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr