Το σταφύλι σύμμαχος κατά του καρκίνου του εντέρου

Νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Αδελαϊδας στην Αυστραλία και δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό PLoS ONE, έρχεται να συνδέσει το σταφύλι με την καταπολέμηση του καρκίνου του παχέως εντέρου.

 Στα πλαίσια της εν λόγω έρευνας φάνηκε ότι οι σπόροι του σταφυλιού μπορεί να βοηθήσουν την καλύτερη αποτελεσματικότητα της χημειοθεραπείας κατά του καρκίνου του παχέως εντέρου μειώνοντας και τις παρενέργειες της χημειοθεραπείας.

Σύμφωνα με τους ερευνητές ο συνδυασμός εκχυλίσματος σπόρων σταφυλιού με χημειοθεραπεία έχει πολλές δυνατότητες ως μια νέα προσέγγιση για τη θεραπεία του καρκίνου του εντέρου. Από τα αποτελέσματα φάνηκε ότι η χορήγηση εκχυλίσματος σπόρων σταφυλιού από το στόμα μείωσε σημαντικά τη φλεγμονή και βλάβη του εντερικού ιστού που προκαλείται από τη χημειοθεραπεία στο λεπτό έντερο.

Όπως οι ειδικοί υποστηρίζουν, σε αντίθεση με τη χημειοθεραπεία (από μόνη), αυτό το εκχύλισμα φαίνεται να δρα εκλεκτικά στα κύτταρα του καρκίνου και αφήνοντας τα υγιή κύτταρα σχεδόν ανεπηρέαστα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr