Νηστίσιμο κριθαρώτο του ψαρά

Υλικά
500 γρ. κριθαράκι χονδρό
200 γρ. μύδια
8-9 γαρίδες (μέτριο μέγεθος)
2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 ½ φλιτζάνι χυμό ντομάτας
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι κόκκινο ξηρό
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
καθαρίζετε καλά και πλένετε τα μύδια. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό ζεματάτε το κριθαράκι για 2-3 λεπτά και το στραγγίζετε. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και προσθέτετε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Ανακατεύετε για 2 λεπτά και προσθέτετε τα μύδια και τις γαρίδες. Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμιστούν τα υγρά προσθέτετε το χυμό ντομάτας, αλάτι και πιπέρι. Τα μαγειρεύετε για 5-6 λεπτά. Στη συνέχεια τοποθετείτε τα θαλασσινά, το κριθαράκι και ½ ποτήρι νερό σε ένα πήλινο σκεύος και ανακατεύετε. Τοποθετείτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνετε για 10 λεπτά με σκεπασμένο το σκεύος (με αλουμινόχαρτο) και 10 λεπτά ξεσκέπαστο.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr