Υλικά για τη ζύμη
1 φλιτζάνι νερό
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Υλικά για τη γέμιση
1 μεγάλο πράσο σε ροδέλες
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι καρότο τριμμένο και στραγγισμένο από τα υγρά
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 1/2 φλιτζάνι κίτρινο τυρί τριμμένο (ρεγκάτο και γκούντα)
2 φλιτζάνια αρνί που έχει περισσέψει ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
Σε μια μικρή λεκάνη βάζουμε το νερό, το ελαιόλαδο, το ξύδι και το αλάτι και προσθέτοντας σιγά σιγά το αλεύρι συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη. Αν η ζύμη είναι πολύ αφράτη και κολλάει θα πρέπει να προσθέσουμε κι άλλο αλεύρι μέχρι η ζύμη μας να μπορεί να ανοιχτεί με τον πλάστη σε φύλλα. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το πράσο και τα κρεμμύδια και τα ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να γυαλίσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε και το αρνί και ανακατεύουμε για άλλα 3-4 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μόλις κρυώσει λίγο προσθέτουμε το καρότο, το δυόσμο και τα τυριά και ανακατεύουμε ελαφρά. Παίρνουμε τη μισή ζύμη και ανοίγουμε ένα φύλλο λίγο μεγαλύτερο από το ταψί στο οποίο έχουμε σχεδιάσει να φτιάξουμε την πίτα μας. Λαδώνουμε το ταψί και τοποθετούμε το φύλλο που ανοίξαμε. Από πάνω στρώνουμε τη γέμιση που ετοιμάσαμε ώστε να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια του φύλου. Ανοίγουμε ένα δεύτερο φύλλο με το υπόλοιπο της ζύμης και σκεπάζουμε την πίτα μας. Κόβουμε το φύλλο που περισσεύει από το επάνω φύλλο και γυρίζουμε τα περισσεύματα από το κάνω φύλλο προς τα μέσα ώστε να καλυφθεί ένα μικρό μέρος από την άκρη του επάνω φύλλου και να κλείσει καλά η πίτα μέσα της τη γέμιση. Λαδώνουμε την πίτα με ένα πινέλο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ροδίσει καλά (χρειάζεται περίπου 50-60 λεπτά).

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr