Το αν τρώει κανείς με κουτάλι ή με πιρούνι έχει συνήθως να κάνει με το είδος και την υφή του γεύματος που πρόκειται να καταναλώσει.
Ωστόσο φαίνεται ότι η επιλογή αυτή μπορεί να επηρεάσει άμεσα και την ποσότητα του φαγητού πού θα καταναλώσουμε.

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη Ολλανδών ερευνητών που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό The Behavioral Science of Eating, η επιλογή του χρησιμοποιούμενου σερβίτσιου επηρεάζει το πόσο τρώμε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης ασυναίσθητα επηρεαζόμαστε από την επιλογή «εργαλείου» κατανάλωσης του φαγητού ακόμα και όταν ένα τρόφιμο μπορεί να καταναλωθεί είτε με πιρούνι είτε με κουτάλι.

Τα αποτελέσματα των σχετικών πειραμάτων δείχνουν ότι το κουτάλι κάνει τους ανθρώπους να σκέφτονται ότι το φαγητό είναι φτωχότερο σε θερμίδες, με αποτέλεσμα να θέλουν να τρώνε περισσότερο από αυτό.
Η συγκεκριμένη, λοιπόν, έρευνα συστήνει τη χρήση πιρουνιών σε σχέση με τα κουτάλια.

Από το Λάμπρο Μελίστα, επιστημονικό συνεργάτη neadiatrofis.gr