Υλικά
4-5 μεγάλες πατάτες
4-5 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
2 ποτήρια γάλα χαμηλών λιπαρών
250 γρ γραβιέρα
300γρ καπνιστή πέστροφα

Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό και μετά τις κόβουμε σε ροδέλες. Στρώνουμε τις μισές πατάτες σε ένα ταψί το οποίοι έχουμε λαδώσει με ελαιόλαδο. Πάνω από τις πατάτες απλώνουμε το 1/3 του τυριού και από πάνω τα μισά κρεμμύδια κομμένα σε πολύ λεπτές φετούλες. Στη συνέχεια προσθέτουμε την πέστροφα σε μικρά κομματάκια. Επάνω από την πέστροφα βάζουμε τα υπόλοιπα κρεμμύδια και από πάνω τις υπόλοιπες πατάτες. Πασπαλίζουμε με το τυρί και στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα ώστε να απλωθεί σε όλο το ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει αρκετά.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr