Υλικά
500 γρ. ταλιατέλες με αυγά
340 γρ. λουκάνικα Φρανκφούρτης ή
λουκάνικα γαλοπούλας κομμένα σε μέτρια κομμάτια

80 ml ( ½ φλιτζανιού ) εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Χωριό Αειφόρο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα μαζί με το πράσινο μέρος
100 ml κρασί λευκό ξηρό
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες (ζιλιέν)
100 ml νερό
140 γρ. αρακά βρασμένο
100 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
150 ml χυμό ντομάτας συμπυκνωμένο
1 γιαούρτι πλήρες στραγγιστό
1 κ.σ. Χωριό μαργαρίνη με ελληνικό γιαούρτι
Αλάτι / πιπέρι
200 γρ. Ποικιλία τριμμένων τυριών με Γραβιέρα Χωριό ή Γραβιέρα Μακράς Ωρίμανσης τριμμένη

Εκτέλεση
Βράζετε και σουρώνετε τις ταλιατέλες. Ζεσταίνετε τη Χωριό μαργαρίνη με ελληνικό γιαούρτι και ζεματάτε τις ταλιατέλες. Σοτάρετε στο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Χωριό Αειφόρο τα κρεμμυδάκια. Προσθέτετε τα μανιτάρια και τα λουκάνικα και όταν πάρουν λίγο χρώμα τα σβήνετε με το κρασί. ‘Οταν το κρασί εξατμισθεί προσθέτετε την ντομάτα, το νερό, αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε την σάλτσα να βράσει σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά και προσθέτετε την πιπεριά και τον αρακά. Συνεχίζετε το βράσιμο για 5-6 λεπτά επί πλέον. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το γιαούρτι με τα τυριά. Κατεβάζετε τη σάλτσα από τη φωτιά και με απαλές κινήσεις αναμειγνύετε το γιαούρτι με τα τυριά μέσα στην σάλτσα. Σερβίρετε τις ταλιατέλες και τις περιχύνετε με την σάλτσα.

Για περισσότερες πληροφορίες και συνταγές μπείτε στο minervahorio.gr