Υλικά
500 γρ. ταλιατέλες
3 κ.σ. λάδι
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα μαζί με το πράσινο μέρος
100 ml κρασί λευκό ξηρό
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες (ζιλιέν)
100 ml νερό
140 γρ. αρακά βρασμένο
100 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
150 ml χυμό ντομάτας συμπυκνωμένο
1 γιαούρτι πλήρες στραγγιστό
Αλάτι / πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζετε με 2 κ.σ. λάδι και σουρώνετε τις ταλιατέλες. Σοτάρετε με λίγο λάδι (1 κουτ. σούπας) τα κρεμμυδάκια και προσθέτετε τα μανιτάρια και όταν πάρουν λίγο χρώμα τα σβήνετε με το κρασί. ‘Οταν το κρασί εξατμισθεί προσθέτετε την ντομάτα, το νερό, αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε την σάλτσα να βράσει σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά και προσθέτετε την πιπεριά και τον αρακά. Συνεχίζετε το βράσιμο για 5-6 λεπτά επί πλέον. Σερβίρετε τις ταλιατέλες και τις περιχύνετε με την σάλτσα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr