Μια σπιτική παραλλαγή της μηλόπιτας, με πολύ γεύση και άρωμα. Η μηλόπιτα αποτελεί ένα σχετικά υγιεινό γλυκό λόγω των φρούτων και των ινών που μπορεί να περιέχει.
Η περιεκτικότητα σε λιπαρά και θερμίδες εξαρτάται πάντα από την ποσότητα και το είδος της λιπαρής ύλης που χρησιμοποιείται για την παρασκευή της.

Υλικά
400γρ μαργαρίνη
2 ½ φλιτζ. Ζάχαρη
3 αυγά
6 φλιτζάνια αλεύρι
1 φλιτζάνι καρύδια χονδροσπασμένα
4 κ. γλυκού baking powder
5 μήλα
2 κ.γλυκού κανέλλα και γαρίφαλλο τριμμένα
2 σφηνάκια κονιάκ
200γρ ζάχαρη άχνη για γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Χτυπάμε το 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη με τα αυγά και στη συνέχεια προσθέτουμε τη μαργαρίνη και μετά το αλεύρι και το baking powder φτιάχνοντας μια αφράτη ζύμη. Σε λαδωμένο ταψί απλώνουμε στον πυθμένα τη μισή ζύμη. Τρίβουμε τα μήλα στον χονδρό τρίφτη, αναμιγνύουμε με το 1 φλιτζάνι ζάχαρη, προσθέτουμε την κανέλα, το γαρίφαλλο και τα καρύδια και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μίγμα των μήλων πάνω από τη ζύμη και από πάνω την υπόλοιπη ζύμη. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει και μετά πασπαλίζουμε με την άχνη.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr