Έξι τρόποι για να χαλαρώσετε το καπάκι από ένα βάζο τροφίμων

Τις περισσότερες φορές μπορούμε να ανοίξουμε τα βαζάκια τροφίμων με λίγο ή καθόλου πρόβλημα. Μερικές φορές όμως απλά δεν ανοίγει, ακόμη και μετά από πολύ προσπάθεια και την άσκηση πολύς μυϊκής δύναμης.

Παρακάτω ακολουθούν έξι τρόποι για να βγείτε νικητές σε μια τέτοια αναμέτρηση!
1.  Πάρτε ένα μαχαίρι του βουτύρου και ανασηκώστε το καπάκι κατά μήκος μερικές φορές, αυτό θα πρέπει να συμβάλει στο να σπάσει τη σφραγίδα και το καπάκι να βγει εύκολα. Χρησιμοποιήστε την ομαλή άκρη του μαχαιριού Αυτή είναι η μέθοδος που η γιαγιά μας δίδαξε όσο μεγαλώναμε. Ο τρόπος αυτός έχει ένα 99% ποσοστό επιτυχίας.

2. Φορέστε γάντια,  έτσι ώστε να μπορείτε να πιάσετε το καπάκι πραγματικά καλά.

3. Βρέξτε ελαφρά μια πετσέτα και χρησιμοποιήστε τη για να πιάσετε το καπάκι, αυτό σας δίνει επίσης πιο καθηλωτική δύναμη.

4. Βάλτε το βάζο κάτω από καυτό νερό για ένα λεπτό. Χτυπήστε το καπάκι μερικές φορές και χρησιμοποιήστε και πάλι το μαχαίρι του βουτύρου,για να επιταχυνθεί η διαδικασία. Μπορείτε επίσης να βάλετε το βάζο ανάποδα σε ένα μπολ με ζεστό νερό.

5. Χτυπήστε το κάτω μέρος του βάζου με το χέρι σας σαν να χτυπάτε μια κέτσαπ για να βγει.
6.  Εάν το βάζο έχει ανοιχθεί προηγουμένως και το αεροστεγές σφράγισμα δεν είναι το πρόβλημα, είναι πιθανό να έχει κολλήσει, επειδή έχει κρούστα από σιρόπι ή σάλτσα κάτω από το καπάκι και γύρω από το χείλος του γυαλιού. Για να το διορθώσετε αυτό, βάλτε το βάζο σε ζεστό νερό για να βοηθήσει να μαλακώσει η κρούστα.  Για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα στο μέλλον, σκουπίστε το χείλος με ένα καθαρό υγρό πανί πριν από τη σφράγιση.
Ομάδα neadiatrofis.gr