7 τρομακτικά συστατικά για το δέρμα που πρέπει να αποφεύγετε!

Με τόσα πολλά προϊόντα δέρματος στην αγορά, είναι αδύνατο να αποφασίσετε τι είναι καλό και τι δεν είναι. Είναι όμως μερικά συστατικά που καλό θα ήταν να τα αποφεύγετε. Ποια είναι αυτά τα συστατικά;Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε. Είχατε ποτέ φανταστεί ότι τα αγαπημένα σας προιόντα θα περιείχαν τόσες χημικές ουσίες, τοξίνες και άλλα βλαβερά πρόσθετα;.Σοβαρά, υπάρχει κάποιος που οραματίζεται μια αντιγηραντική κρέμα να περιέχει κάτι τόσο σκοτεινό και άσχημο όπως η φορμαλδεΰδη;

Ενώ έχουμε συνδέσει την κατάποση και την εισπνοή των τοξικών ουσιών ως επικίνδυνη, συχνά ξεχνάμε ότι η απορρόφηση από το δέρμα μπορεί να είναι εξίσου κακό για εμάς.

Κρατώντας αυτό κατά νου, είναι η ώρα για μια μικρή εκπαίδευση για το τι θα πρέπει να αποφεύγετε. Μερικά από τα πιο κοινά συστατικά είναι τα πλέον επιβλαβή. Αλλεργίες του δέρματος, στειρότητα, γενετικές ανωμαλίες, μαθησιακές δυσκολίες και ο καρκίνος είναι μεταξύ μερικές από αυτές τις τοξικές παρενέργειες. Λοιπόν, τι θα πρέπει να ψάχνετε; Επιτρέψτε μου να σας διαφωτίσω!


1. PARABENS

Για πολύ καιρό τώρα, τα parabens έχουν χρησιμοποιηθεί ως συντηρητικά του προϊόντος και, δυστυχώς, δεν είναι βρίσκονται πάντα στη σήμανση της συσκευασίας. Όταν επιλέγετε ένα αποσμητικό ή κρέμα προσώπου, φροντίστε να σκάψετε βαθύτερα και να εξετάσετε τον πλήρη κατάλογο των συστατικών.

Η συνεχής χρήση των parabens μπορούν να προκαλέσουν στους άνδρες στειρότητα και ανισορροπία στις γυναικείες ορμόνες. Τα parabens έχουν βρεθεί μέσα σε όγκους καρκίνου του μαστού.


2. ΥΠΕΡΟΞΕΊΔΙΟ ΤΟΥ ΒΕΝΖΟΛΊΟΥ

Είναι ένα κοινό συστατικό στα περισσότερα προϊόντα κατά της ακμής, αλλά έχει σοβαρές παρενέργειες. Το υπεροξείδιο του βενζολίου έχει βρεθεί ότι μπορεί να προωθήσει την ανάπτυξη των όγκων, επειδή δρα ως μεταλλαξιγόνο, προκαλώντας βλάβες στο DNA.

Το υπεροξείδιο του βενζολίου είναι επιβλαβές και μέσω της εισπνοής, όχι μόνο της απορρόφησης από το δέρμα. Η εισπνοή μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμό του δέρματος και του αναπνευστικού συστήματος.

3. ΔΙΟΞΊΝΗ

Όπως και τα  parabens, αυτή η τοξική ουσία αφήνεται συχνά εκτός των ετικετών. Τα αντιβακτηριακά συστατικά όπως το triclosan, η πολυαιθυλενογλυκόλη, οι γαλακτωματοποιητές και τα αιθοξυλιωμένα καθαριστικά συχνά περιέχουν διοξίνες.

Οι επιπτώσεις της διοξίνης μπορεί να είναι αρκετά επιβλαβείς. Η παρατεταμένη χρήση μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο, μειωμένη λειτουργία του ανοσοποιητικού και νευρικού συστήματος. Η διοξίνη μπορεί επίσης να προκαλέσει γενετικές ανωμαλίες όταν χρησιμοποιείται από έγκυες γυναίκες. Στη χειρότερη περίπτωση? Μπορεί να προκαλέσει αποβολή.

4. ΟΙ ΦΘΑΛΙΚΈΣ ΕΝΏΣΕΙΣ

Συχνά είναι δύσκολο να βρεθούν στις ετικέτες, αυτό το συστατικό μπορεί να οδηγήσει σε ηπατική και νεφρική βλάβη, προκαλεί πρόωρη ανάπτυξη του στήθους σε άνδρες και γυναίκες, μειώνουν το αρσενικό σπέρμα και προκαλούν γενετικές ανωμαλίες. Ευτυχώς, οι περισσότερες εταιρείες των ΗΠΑ, του Καναδά και της ΕΕ έχουν αποφασίσει την άρση αυτού του συστατικού από τα προϊόντα τους.

5. ΕΛΕΥΘΈΡΩΝ ΡΙΖΏΝ

Ο τίτλος μπορεί να φαίνεται ασαφής, αλλά πολλά αντηλιακά περιέχουν χημικές ουσίες που αυξάνουν την παραγωγή των ελεύθερων ριζών. Οι ελεύθερες ρίζες προκαλούν βλάβες στο DNA και καρκίνο, κοιτάξτε στις ετικέτες για συστατικά όπως avobenzone, βενζοφαινόνη, ethoxycinnamate και PABA.


6. ΔΑΦΝΟΘΕΙΪΚΌ ΝΆΤΡΙΟ

Αν ψάχνετε να πάρετε ένα προϊόν που αφρίζει, ρίξτε μια έντονη ματιά για αυτό το συστατικό. Βρέθηκε σε αφρώδη προϊόντα φροντίδας του δέρματος, σε πλυντήρια αυτοκινήτων, για την απολίπανση του κινητήρα και σε καθαριστικά δαπέδου, το SLS μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος, βλάβη στα μάτια, δυσκολία στην αναπνοή, διάρροια ακόμα και θάνατο.


7. F, D ΚΑΙ C ΧΡΩΣΤΙΚΈΣ ΟΥΣΊΕΣ

Οι συνθετικές χρωστικές από πίσσα άνθρακα μπορούν να καταθέσουν τις τοξίνες στο δέρμα και να οδηγήσουν σε ερεθισμό του δέρματος. Η σταθερή απορρόφηση οδηγεί σε εξάντληση του οξυγόνου, που μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο. Μελέτες δείχνουν ότι είναι καρκινογόνα.


Ομάδα neadiatrofis.gr