Προσοχή που βάζετε τα χέρια σας…παραμονεύουν μικρόβια!

Τα χέρια μας καθημερινά έρχονται σε επαφή με ουκ ολίγα μικρόβια. Οι επιφάνειες στους χώρους που επισκεπτόμαστε ή εργαζόμαστε μπορούν να κρύβουν μολύνσεις. Που όμως δεν πρέπει να βάζουμε τα χέρια μας;

1. Η αντλία της βενζίνης
Αποφύγετε την αυτοεξυπηρέτηση την επόμενη φορά που θα πάτε στο βενζινάδικο και ζητήστε τη βοήθεια του υπαλλήλου – αν βέβαια φοράει γάντια. Ερευνητές από τις ΗΠΑ διαπίστωσαν ότι στο 71% των περιπτώσεων οι αντλίες μολύνονται με επιβλαβή χημικά, βακτήρια και ιούς.

2. Η μύτη
Ακόμη και το παραμικρό ξύσιμο ή τρίψιμο μπορεί να οδηγήσει σε μικροτραυματισμούς, ερεθισμούς και λοιμώξεις, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας.

3. Τα μάτια
Συνηθίζουμε να τρίβουμε τα μάτια μας όταν είμαστε κουρασμένοι ή όταν θολώνει η όρασή μας. Το μάτι είναι ένα από τα πλέον ευαίσθητα όργανα του σώματος και μπορεί να μολυνθεί από μικροοργανισμούς που δεν επηρεάζουν μόνο την όραση αλλά και κάθε σύστημα του σώματος.

4. Η βρύση στην κοινόχρηστη κουζίνα του γραφείουΑμερικανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι κοινόχρηστες κουζίνες είναι από τους πιο βρώμικους δημόσιους χώρους. Τα δεκάδες χέρια που ακουμπούν μεταφέρουν παθογόνους μικροοργανισμούς, ενώ και τα διάφορα τρόφιμα μεταφέρουν επίσης δεκάδες βακτήρια.

Ομάδα neadiatrofis.gr