Οι “άλλες” χρήσεις της εφημερίδας!

Αν μέχρι τώρα πιστεύατε ότι η εφημερίδα υπάρχει μόνο για να την διαβάζετε, τότε μάλλον δεν γνωρίζατε τις υπόλοιπες χρηστικές της ιδιότητες!

1. Απόσμηση των δοχείων τροφίμων. Γεμίστε ένα μπολ τροφίμων με κομμάτια εφημερίδας, σφραγίστε και αφήστε το να καθίσει όλη τη νύχτα

2. Ωρίμανση ντομάτας. Τυλίξτε τις ντομάτες την κάθε μια με ένα φύλλο εφημερίδας και αφήστε τα σε θερμοκρασία δωματίου για να ωριμάσουν.

3. Πακετάρετε εύθραυστα αντικείμενα. Τυλίξτε τα εύθραυστα αντικείμενα με πολλά κομμάτια εφημερίδας, και τσαλακώστε μερικά ακόμη για να γεμίσετε τον κενό χώρο στο κουτί.

4. Καθαρίστε τις επιφάνειες από γυαλί. Χρησιμοποιήστε εφημερίδα με υγρό καθαρισμού για τον καθαρισμό καθρεφτών και παραθύρων .


5. Διατηρήστε τις αντίκες από γυαλί.
Ορισμένα παλιά αντικείμενα από γυαλί μπορεί να καταστραφούν αν τα καθαρίσετε με διαλύματα καθαρισμού . Αφαιρέστε τους λεκέδες τρίβοντας τους με εφημερίδα αφού την βυθίσετε σε ένα διάλυμα από ένα μέρος λευκό ξύδι και ένα μέρος ζεστό νερό. Αφήστε να στεγνώσει στον αέρα


6. Στεγνώστε τα παπούτσια .
Τοποθετήστε τσαλακωμένο χαρτί σε βρεγμένα παπούτσια και αφήστε να απορροφηθεί η υγρασία μέχρι την επόμενη ημέρα.

7 . Κρατήστε το συρτάρι λαχανικών στο ψυγείο στεγνό και απαλλαγμένο από μυρωδιές . Βάλτε στο κάτω μέρος του συρταριού εφημερίδα .

Ομάδα neadiatrofis.gr