Άλλη μια παγκόσμια διάκριση για Έλληνα γιατρό

Μέσα σε θύελλα χειροκροτημάτων ο Έλληνας Καθηγητής Χειρουργικής κ. Δημήτρης Λινός πήρε το τιμόνι της Διεθνούς Εταιρείας
Χειρουργών Ενδοκρινών Αδένων (International Association of Endocrine Surgeons) στο Παγκόσμιο Συνέδριο Χειρουργικής, που έγινε στη Μπανκόνγκ.

Η ανάδειξη των Ελλήνων επιστημόνων που διαπρέπουν εντός και εκτός συνόρων γεμίζει περηφάνια και συγκίνηση τη χώρα μας, που παλεύει σκληρά. Ο καθηγητής κ. Λινός εξελέγη πρόεδρος της IAES και η ανάληψη της Προεδρίας έγινε παρουσία 2500 χειρουργών από όλες τις χώρες του κόσμου. H IAES αποτελεί τον βασικό κορμό της Διεθνούς Χειρουργικής Εταιρείας (International Society of Surgery) και το Παγκόσμιο Συνέδριο Χειρουργικής διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια.

Η ανάληψη της Προεδρίας της IAES από τον κ. Λινό αποτελεί αναγνώριση της ιδιαίτερα σημαντικής συμβολής του στην ανάπτυξη της Ενδοκρινολογικής Χειρουργικής, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, επιδεικνύοντας πρωτοποριακό έργο στις εγχειρήσεις των παθήσεων του θυρεοειδούς και των παραθυρεοειδών αδένων, του παγκρέατος και των επινεφριδίων. Ο καθηγητής έχει διεθνώς καθιερώσει την καινούρια τεχνική της Ελάχιστα Επεμβατικής Μη Ενδοσκοπικής Θυρεοειδεκτομής (Minimally Invasive Non-Endoscopic Thyroidectomy), την οποία ο ίδιος ονόμασε MINET και πραγματοποιεί εδώ και αρκετά χρόνια.

Από τη Βίκυ Καρατζαφέρη υπεύθυνη θεμάτων υγείας neadiatrofis.gr