Σύμφωνα με τους ειδικούς η παχυσαρκία είναι ένα πρόβλημα που δεν πλήττει μόνο τους ανθρώπους αλλά και τα ζώα και ιδιαιτέρως τα κατοικίδια.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αμερικανικής Κτηνιατρικής Εταιρείας το ποσοστό των κατοικίδιων σκύλων και γάτων που έχουν παραπάνω βάρος από όσο πρέπει στις ΗΠΑ φτάνει μέχρι και το 40 %. Επισημαίνεται ωστόσο ότι το υψηλό σωματικό βάρος μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα υγείας, για αυτό και πρέπει έγκαιρα να εντοπίζεται και να αντιμετωπίζεται. Σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες της Αμερικανικής Κτηνιατρικής Εταιρεία, μια επίσκεψη στον κτηνίατρο σας είναι ο καλύτερος τρόπος για να διαπιστώσετε εάν το κατοικίδιο ζώο σας είναι υπέρβαρο.

Ωστόσο υπάρχουν κάποιοι τρόποι που θα σας βοηθήσουν να διαπιστώσετε αν ο σκύλος ή η γάτας σας θα πρέπει να αξιολογηθούν για το βάρος τους. Για παράδειγμα ένα σκυλί πρέπει να έχει διακριτή μέση χωρίς αποθέματα λίπους. Όταν χαϊδεύετε το σκύλο σας θα πρέπει να πιάνετε εύκολα τα πλευρά του. Στις γάτες, αν υπάρχει οποιαδήποτε στρογγυλοποίηση της κοιλιάς ή διόγκωση στο πίσω μέρος, τα άκρα, το λαιμό ή το πρόσωπο, αυτό είναι ένδειξη αυξημένου βάρους.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr