Απίστευτα κολπάκια για να βγάλετε ανώδυνα μια σκλήθρα από το χέρι σας

Το να αφαιρέσετε μια σκλήθρα από το δάχτυλοή το πόδι σας δεν είναι και ότι πιο διασκεδαστικό, ειδικά αν περιλαμβάνει το σκάψιμο στο δέρμα σας με μια βελόνα ή λαβίδα.Με τα παρακάτω όμως κολπάκια μπορείτε να αφαιρέσετε τις σκλήθρες από το δέρμα σας πολύ εύκολα και ανώδυνα.

Συμβουλές:
1. Καθαρίστε την περιοχή με νερό και σαπούνι
2. Σκουπίστε με ένα πανάκι για να στεγνώσει το σημείο. Αν η σκλήθρα υγρανθεί πολύ είναι πιο δύσκολο να βγει.
3. Δείτε με μεγεθυντικό φακό πόσο βαθιά έχει μπει στο δέρμα σας.
4. Μην την πιέζετε για να βγει. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να σπάσει σε μικρότερα κομμάτια ή να πάει πιο βαθιά.
Πως να αφαιρέσετε τη σκλήθρα ανώδυνα

1. Αναμείξτε ένα κουτάλι της σούπας μαγειρική σόδα με τόσο νερό όσο χρειάζεται για να δημιουργηθεί μια πάστα. Εφαρμόστε την πάστα στην πληγείσα περιοχή και βάλτε από επάνω ένα χάνσαπλαστ. Περιμένετε για 24 ώρες και αν η σκλήθρα είναι εμφανής τότε αφαιρέστε με ένα τσιμπιδάκι φρυδιών.

2. Βράστε ένα κομμάτι ψωμί σε μια κούπα γάλα. Αφού κρυώσει λίγο ώστε να είναι χλιαρό αλλά όχι πολύ ζεστό. Εφαρμόστε το μείγμα στο δάχτυλο και περιμένετε μέχρι να στεγνώσει το ψωμί.

3. Κόψτε ένα μικρό κομμάτι μπανάνας και βάλτε το στην πληγείσα περιοχή, από την πλευρά που είναι ο πολτός της μπανάνας, στερεώνοντας το με μια χαρτοταινία ή ένα χάνσαπλαστ. Αφήστε το όλο το βράδυ. Το πρωί η σκλήθρα θα έχει ανέβει και θα φαίνεται η μύτη της, όποτε μπορείτε να την βγάλετε εύκολα.

4. Μουλιάστε το σημείο σε λευκό ξίδι για 30 λεπτά. Η σκλήθρα θα ανέβει επάνω και θα είναι πολύ εύκολο να τη βγάλετε.

5. Βάλτε ένα κομμάτι από τσόφλι αυγού από την εσωτερική του πλευρά επάνω στο σημείο για λίγα λεπτά μέχρι η σκλήθρα να κολλήσει στο τσόφλι.
6. Βάλτε ένα λεπτό κομμάτι πατάτας στο σημείο και αφήστε για λίγα λεπτά ή και όλη τη νύχτα.
Ομάδα neadiatrofis.gr