Απίστευτα κολπάκια για την κουζίνα!

Για να κάνετε τη ζωή σας στην κουζίνα πιο εύκολη και διασκεδαστική, καλό είναι να γνωρίζετε μερικά χρήσιμα κολπάκια!

1. Αν το ψωμί έχει αρχίσει να μπαγιατεύει, απλά βάλτε ένα κομμάτι από φρέσκο σέλινο στη σακούλα και κλείστε το. Θα επαναφέρει τη γεύση του αλλά και την υφή του.

2. Διατηρείτε πάντα ένα φυτό αλόη βέρα στην κουζίνα σας. Είναι ανεκτίμητο όταν κόβετε το χέρι σας ή καίγεται το δάχτυλό σας. Κόψτε ένα φύλλο και τρίψτε το ζελέ από το εσωτερικό στο σημείο τραυματισμού.

3. Όταν κάνετε μια σούπα, ή σάλτσα, η κατσαρόλα καταλήγει με πολλά λιπαρά. Για να τα απωθήσετε ρίξτε ένα παγάκι. Ο πάγος θα προσελκύσει το λίπος, το οποίο μπορείτε στη συνέχεια να απομακρύνετε.

4. Για να χρησιμοποιήσετε ξανά το μαγειρικό λάδι χωρίς να μυρίζει από το προηγούμενο φαγητό μαγειρέψτε ένα κομμάτι τζίντζερ στο λάδι. Θα αφαιρέσει όλες τις υπόλοιπες γεύσεις και οσμές.

5. Για να καθαρίσετε τους λεκέδες φρούτων από τα δάχτυλά σας, τρίψτε τα με μια φρέσκια, καθαρισμένη πατάτα.Το λευκό ξίδι μπορεί να έχει επίσης το ίδιο αποτέλεσμα.

6. Αν δύο ποτήρια κολλήσουν μεταξύ τους στο στοίβαγμα, είναι αδύνατο να ξεκολλήσουν. Για αυτό, απλά βάλτε πάγο στο εσωτερικό ποτήρι από γυαλί και στο εξωτερικό ζεστό νερό. Το ζεστό ποτήρι θα επεκταθεί και το κρύο γυαλί θα συρρικνωθεί. Έτσι τα ποτήρια θα ξεκολλήσουν!


Ομάδα neadiatrofis.gr