Απίστευτα tips για το πλύσιμο των ρούχων!

Εδώ θα δείτε μυστικά για το πως να περιποιηθείτε τα κολάρα από τα πουκάμισα, αλλά και πως να κάνετε τα τζιν σας να κρατήσουν άψογη την εμφάνιση τους!

1. Μαλακώστε τα Jeans
Για να μαλακώσουν τα νέα μπλε τζιν, τα πλένουμε πολλές φορές ή τα μουλιάζουμε για 12 ώρες σε μια μικρή μπανιέρα γεμάτη με κρύο νερό και μαλακτικό, και μετά πλένουμε ως συνήθως. Για την αποφυγή των ραβδώσεων στα τζιν, γυρίστε το μέσα έξω πριν το πλύσιμο.

2. Αφαιρέστε τους λεκέδες από τα κολάρα των πουκαμίσων 

Για να αφαιρέσετε τα δαχτυλίδια γύρω από το περιλαίμιο στο πουκάμισο, τρίψτε το με υγρό απορρυπαντικό πλυντηρίου. Πλύνετε ως συνήθως.

3. Για να λευκάνετε τις πετσέτες μπάνιου
Μουλιάστε τις πετσέτες σε ένα μείγμα με κρύο νερό και 1 κουταλάκι του γλυκού κρέμα tarter πριν τις πλύνετε στο χέρι με ένα μαλακό σαπούνι.

4. Καθαρίστε τα ρούχα του μωρού
Για να γίνουν τα ρούχα του μωρού καθαρότερα, χρησιμοποιήστε ένα προϊόν προ-εμποτισμού, και στη συνέχεια πλύνετε ως συνήθως. Μουλιάστε τα ρούχα το συντομότερο μετά το λέκιασμα και κρατήστε τα υγρά μέχρι να τα πλύνετε.

5. Πλύνετε τα καλσόν
Για να πλύνετε τα καλσόν σας, τοποθετήστε τα σε μια τσάντα για ευαίσθητα ρούχα και βάλτε τα μέσα στο πλυντήριο.


6. Φροντίδα για τα κοτλέ
Για να διατηρήσετε το κοτλέ, γυρίστε το ρούχο από την ανάποδη πριν το πλύσιμο.

7. Καθαρίστε τις κουρτίνες
Για να φέρετε πίσω την φρεσκάδα στις κουρτίνες, πλύντε τις και στη συνέχεια βάλτε τις σε διάλυμα από 2 λίτρα ζεστό νερό και 1 φλιτζάνι Epsom άλατα. Αφήστε να στεγνώσουν σε εξωτερικό χώρο.

8. Βουρτσίστε τα κουμπιά
Για να καθαρίσετε ένα ρούχο που έχει  κουμπιά που εξακολουθούν να φαίνονται βρώμικα μετά το πλύσιμο, βουρτσίστε τα με ένα ήπιο σαπούνι ή απορρυπαντικό και μια μαλακή οδοντόβουρτσα.

Ομάδα neadiatrofis.gr