“Άρωμα γυναίκας” με τα χεράκια σας!

Κάντε ένα άρωμα βανίλιας με χαμηλό κόστος, όμορφη μυρωδιά, και πολύ απλό στην παρασκευή του. Αν σας αρέσει το άρωμα της βανίλιας, τότε θα λατρέψετε τις μυρωδιές που θα αναδύουν στο σπίτι σας. 

θα χρειαστείτε:
– Μαχαίρι
– Φασόλια βανίλιας
– Βότκα
– Γυάλινο βάζο
– Σουρωτήρι
– Λάδι jojoba (ή οποιοδήποτε έλαιο- σταφυλιού, κλπ)

Πως θα το φτιάξετε:

1. Πάρτε το μαχαίρι σας και απαλά κόψτε το φασόλι βανίλιας κατά μήκος. Ξύστε το μαχαίρι κατά μήκος του εσωτερικού άκρου του φασολιού να απελευθερώσετε την πάστα. Ρίξτε την πάστα σε ένα γυάλινο βάζο. Κόψτε το υπόλοιπο της βανίλιας σε μικρά κομμάτια και ρίξτε και αυτά στο βάζο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όσα φασόλια βανίλιας επιθυμείτε.

2. Χύστε τη βότκα απευθείας στο γυάλινο βάζο, πάνω από τα φασόλια βανίλιας. Προσθέστε αρκετό αλκοόλ για να καλύψει όλα τα κομμάτια φασολιών. Αυτό επιτρέπει στο αλκοόλ να εμποτίσει τους κόκκους και να απορροφήσει το άρωμα των ελαίων τους.

3. Τοποθετείστε το δοχείο σε ένα ζεστό, ξηρό μέρος και αφήστε το να σταθεί για 2 εβδομάδες έως 2 μήνες.  Αφαιρείτε το καπάκι κάθε λίγες εβδομάδες για να δοκιμάσετε το άρωμα. Χρησιμοποιήστε το όταν είστε έτοιμοι. Στραγγίζουμε τα μικρά κομμάτια της βανίλιας, ώστε να μην υπάρξει η πιθανότητα ερεθισμού του δέρματος.

4. Προσθέστε στο μείγμα της αλκοόλης το λάδι jojoba. Χρησιμοποιήστε 2 με 3 φορές περισσότερο λάδι jojoba από ότι λάδι βανίλιας. Αποστάζει το άρωμα  και κάνει το μείγμα να διαρκεί περισσότερο.

5. Αποθηκεύστε το μείγμα σας σε δροσερό, ξηρό μέρος. Αυτό θα διαρκέσει για αρκετούς μήνες, αρκεί να το έχετε μακριά από την πολύ ζέστη.

Ομάδα neadiatrofis.gr