Η Τράπεζα Μυελού των Οστών «Όραμα ΕΛΠΙΔΑΣ» είχε τα πρώτα της «γενέθλια» και μέσα σε 12 μήνες 11640 συνάνθρωποί μας δήλωσαν έτοιμοι να δώσουν αιμοποιητικά κύτταρα, όποτε τους ζητηθεί, για να σώσουν τη ζωή κάποιου ασθενούς.

«Πρόκειται για μια προσφορά που δεν έχει σύνορα κι ανταμοιβή. Τους ευχαριστούμε» είπε η Πρόεδρος του Συλλόγου «Όραμα ΕΛΠΙΔΑΣ» κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης, απευθύνοντας ταυτόχρονα πρόσκληση σε όλους να στηρίξουν την Τράπεζα, ώστε να μειωθεί ο χρόνος αναμονής των άρρωστων παιδιών. Στόχος της Τράπεζας είναι να έχει ξεπεράσει τις 50.000 εθελοντές δότες έως το 2018.

Παράδειγμα ανιδιοτελούς προσφοράς και εθελοντισμού χαρακτήρισε τη λειτουργία της Τράπεζας ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» κ. Μάνος Παπασάββας, ευχαριστώντας παράλληλα τον Σύλλογο «ΕΛΠΙΔΑ» για τη δωρεά ύψους 450.000 ευρώ, για τον εξοπλισμό του Τμήματος Πυρηνικής Ιατρικής του Ογκολογικού Νοσοκομείου Παίδων.
Ο Διευθυντής της Μονάδας Μεταμοσχεύσεων Μυελού των Οστών κ. Στέλιος Γραφάκος, αφού ευχαρίστησε τις 11.640 εθελοντές της Τράπεζας, που μπορούν να συμβάλουν στη θεραπεία των ασθενών με αιματολογικά, νεοπλασματικά και γενετικά νοσήματα, υπογράμμισε πόσο απλή είναι η διαδικασία και της εγγραφής στην Τράπεζα, αλλά και της προσφοράς μυελού μέσω της αιμοδοσίας.
Εθελοντές δότες μυελού των οστών και αιμοποιητικών κυττάρων μπορούν να γίνουν άτομα από 18 έως 45 χρόνων.

Από τη Βίκυ Καρατζαφέρη, υπεύθυνη θεμάτων υγείας neadiatrofis.gr