Ασπρίστε τα παπούτσια σας με…οδοντόκρεμα!

Ναι, και όμως η οδοντόκρεμα μπορεί να κάνει και αυτό. Μπορεί να ασπρίσει τα παπούτσια σας και όχι μόνο!

1. Φλιτζάνια καφέ ή τσαγιού. Όσο περισσότερο τα χρησιμοποιείτε, τόσες περισσότερες καφέ κηλίδες εμφανίζονται στο εσωτερικό τους, ειδικά εάν δεν τα ξεπλύνουμε αμέσως. Πριν καταλήξουν σκεφτείτε να τα αποσύρετε, τρίψτε τα καλά με μια βούρτσα και λίγη λευκή οδοντόκρεμα. Όταν τελειώσετε θα είναι σαν καινούρια!

2. Ασημικά. Όσο όμορφα είναι, τόσο γρήγορα χάνουν τη λάμψη τους, μην απογοητεύεστε όμως! Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ξοδέψετε χρήματα για να αγοράσετε γυαλιστικά. Απλώστε λίγη οδοντόκρεμα σε ένα κομμάτι ύφασμα και τρίψτε τα. Θα τα δείτε να γυαλίζουν στο άψε σβήσε!

3. Μουτζουρωμένοι τοίχοι. Όσοι είστε γονείς θα γνωρίζετε πως οι φρεσκοβαμμένοι τοίχοι στο σπίτι σας δυστυχώς, δεν παραμένουν φρεσκοβαμμένοι για πολύ. Πριν το καταλάβετε, γεμίζουν με χρωματιστές ζωγραφιές. Εάν πρόκειται για κηρομπογιές, και πάλι η οδοντόκρεμα είναι η λύση, καθώς με ένα πέρασμα, οι ζωγραφιές θα απομακρυνθούν!

4. Τρύπες. Εάν αφαιρείτε από τους τοίχους καδράκια και οτιδήποτε είχατε κρεμασμένο, μην ανησυχείτε για τις μικρές τρυπούλες που ξεπροβάλλουν. Πάρτε την οδοντόκρεμα και καλύψτε τις τρύπες με την οδοντόκρεμα, ειδικά εάν ο τοίχος σας είναι άσπρος, δεν θα φαίνεται τίποτα! Γιατί να αγοράσετε στόκο;

5. Παπούτσια. Και στο άσπρισμα των παπουτσιών η οδοντόκρεμα κάνει θαύματα. Βάλτε σε μια παλιά οδοντόβουρτσα λίγη οδοντόκρεμα και βουρτσίστε τη σόλα και το λαστιχένιο μέρος του παπουτσιού. Θα τα δείτε να καθαρίζουν στο λεπτό. Αποφύγετε ωστόσο το ύφασμα ή το δέρμα για να μη μείνει σημάδι.

Ομάδα neadiatrofis.gr