Και τι δεν κάνει το βερνίκι νυχιών!

Όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν μερικά είδη οικιακής χρήσης που έχουν μια  ατελείωτη λίστα από πρακτικές χρήσεις, ξίδι , σόδα , λεμόνι κ.λ.π. Λοιπόν, ετοιμαστείτε να προσθέσετε και το βερνίκι νυχιών σε αυτόν τον κατάλογο.

1. Μπορείτε να μαρκάρετε την τέλεια θερμοκρασία στο ντους σας.


2. Αποτρέψτε τη σκουριά από τις βίδες. Σταματήστε τη σκουριά πριν αυτή εμφανισθεί επικαλύπτοντας τις με βερνίκι νυχιών. 

3. Εάν έχετε μια μικρή γρατσουνιά στο αυτοκίνητό σας, και έχετε ένα βερνίκι νυχιών στο χρώμα που ταιριάζει, απλά περάστε τη γρατσουνιά με το βερνίκι. Σιγουρευτείτε να ελέγξετε το χρώμα πριν από τη χρήση.

4. Είναι ραγισμένο το παρμπρίζ σας;  Παρκάρετε το αυτοκίνητό σας στη σκιά, και εφαρμόστε βερνίκι νυχιών(διαφανές) για το εσωτερικό και το εξωτερικό της ρωγμής. Αφήστε το να στεγνώσει στον ήλιο.

5. Προστατέψτε το ευαίσθητο δέρμα σας αν είστε αλλεργικοί στο νικέλιο (κοσμήματα). Καλύψτε οποιαδήποτε μέταλλα ερεθιστικά προς το δέρμα με βερνίκι νυχιών.

6. Καλύψτε τα φθηνά κοσμήματα με βερνίκι νυχιών για να μην αφήνουν πράσινα σημάδια στα δάχτυλά σας!
7. Κρατήστε τα κουμπιά στη θέση τους. Μη χάσετε ποτέ ξανά κουμπί! Όταν παρατηρήσετε ένα χαλαρό κουμπί, εφαρμόστε βερνίκι νυχιών στο νήμα που έχει ξεφτίσει. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια τεχνική και για τα κορδόνια στα αθλητικά σας παπούτσια. 
8. Για να μην σπάνε τα γυαλιά οράσεως. Οι οπτικοί χρησιμοποιούν αυτή την τεχνική εδώ και πολλά χρόνια. Αφού έχετε σφίξει τις βίδες, περάστε τις με βερνίκι νυχιών.
9. Κάντε τα σπίρτα σας αδιάβροχα. Αν είστε στην κατασκήνωση και χρειάζεστε τα σπίρτα σας, καλό είναι να τα κρατάτε μακριά από το νερό. Υπάρχει όμως και ένας τρόπος για να τα κάνετε αδιάβροχα, και αυτός είναι με το βερνίκι νυχιών!
Ομάδα neadiatrofis.gr