Αν ψάχνετε έναν αβίαστο τρόπο για να ξεφλουδίζετε τα αυγά σας, δοκιμάστε το παρακάτω τέχνασμα με την μαγειρική σόδα!

Η μαγειρική σόδα προσθέτει αλκαλικότητα στο νερό, η οποία θα κάνει τα κελύφη σκληρά και έτσι θα είναι πιο εύκολο να τα αφαιρέσετε. 

Τι θα χρειαστείτε

Αυγά

Κατσαρόλα με καπάκι

Νερό

1 κουταλιά της σούπας αλάτι

1/2 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα

Τοποθετήστε τον επιθυμητό αριθμό αυγών σε μια κατσαρόλα. Τοποθετείστε κρύο νερό και σιγουρευτείτε ότι το νερό καλύπτει πλήρως τα αυγά.

Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας αλάτι και 1/2 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα στο νερό.

Αφήστε τα αυγά σε ζεστό νερό για 10 έως 15 λεπτά.

Αφήστε τα αυγά να κρυώσουν εντελώς πριν ξεκινήσετε το ξεφλούδισμα.

Ομάδα neadiatrofis.gr