Δείτε πως να καθαρίσετε σωστά τη φλοκάτη σας!

Τα τελευταία χρόνια οι φλοκάτες και τα λούτρινα χαλιά πέρνουν τα ηνία για την κάλυψη των δαπέδων το χειμώνα.
Και, επειδή μια φλοκάτη δεν είναι και ότι πιο εύκολο για να καθαριστεί, είπαμε να μοιραστούμε μαζί σας την παλιά καλή τεχνική!

Όταν λέμε παλιά τεχνική μην πάει το μυαλό σας στη νεροτρίβη ή τα ποτάμια που συνήθηζαν στα χωριά να πλένουν τα χαλιά, αλλά στο μπάνιο σας!
Ας δούμε τα βήματα ένα ένα:

Βήμα πρώτο: Πρώτα από όλα τινάζουμε τις φλοκάτες πολύ καλά, ώστε να φύγουν από πάνω τους τυχόν σκόνες, χώματα και σκουπιδάκια.

Βήμα δεύτερο: Επιλέγεις το κατάλληλο μέρος για να τις πλύνεις. Και πιο είναι αυτό; Μα φυσικά η μπανιέρα.

Βήμα τρίτο: Γεμίζεις την μπανιέρα με νερό και μέσα σε αυτό διαλύεις λίγο απορρυπαντικό ειδικό για μάλλινα. Και πάλι, η ποσότητα του νερού αλλά και του απορρυπαντικού, εξαρτάται από το μέγεθος της φλοκάτης.

Βήμα τέταρτο: Βάζεις μέσα στο νερό τη φλοκάτη και την αφήνεις να μουλιάσει όλο το βράδυ.

Βήμα πέμπτο: Το επόμενο πρωί μπαίνεις στην μπανιέρα και καλείς και κανένα φίλο για να ξεκινήσει το πανηγύρι. Το πατητήρι το ξέρεις! Λοιπόν ότι ακριβώς γίνεται εκεί το ακολουυθείς κατά γράμμα και σε αυτή την περίπτωση. Πατάς, πατάς, πατάς και ξαναπατάς.

Βήμα έκτο: Ξεβγάζεις τη φλοκάτη. Το πόσα νερά θα την περάσεις, εξαρτάται και πάλι από το μέγεθος της βελέντζας. Χρειάζεται πάντως αρκετό νερό μέχρι να φύγει τελείως το σαπούνι.

Βήμα έβδομο: Για να στραγγίσεις τη φλοκάτη, στο τελευταίο ξέβγαλμα πάτησέ την ακόμη μια φορά, αλλά πολύ καλά, για να φύγουν όσο το δυνατόν περισσότερα νερά.

Βήμα όγδοο: Για να απλώσεις τη φλοκάτη, πράγμα λίγο δύσκολο αφού έχει βαρύνει από τα νερά, καλό θα ήταν να την απλώσεις στο κάγκελο του μπαλκονιού. Το σκοινάκι απλώματος ξεχασέτω, δεν θα κρατήσει το βάρος.

Ομάδα neadiatrofis.gr