Δείτε τι μπορείτε να φτιάξετε με ένα χάρτινο κουτί από χυμό ή γάλα!

Ανακυκλώστε ένα χάρτινο κουτί από γάλα ή χυμό και φτιάξτε μια έξυπνη θήκη για τις κάρτες σας ή τα κέρματα!

Τι θα χρειαστείτε:
Χάρτινο κουτί από γάλα ή χυμό με πλαστικό καπάκι
Ψαλίδι
Χαρτοπετσέτες
Ταινία
Στυλό
Χάρακα
Κοπίδι (προαιρετικό)
Μαχαίρι για το βούτυρο


Πώς θα το φτιάξετε:

1.Κόψτε και ανοίξτε το κουτί έτσι ώστε να βρίσκεται οριζόντια, όπως φαίνεται στη φωτογραφία και αφήστε στην άκρη το καπάκι. Στεγνώστε το εσωτερικό με χαρτί κουζίνας.

Στερεώστε το πρότυπο που θα βρείτε εδώ! με ταινία από την κορυφή του χαρτοκιβωτίου έτσι ώστε ο επάνω κύκλος του προτύπου να είναι στην κορυφή, στο στόμιο. Σημειώστε το περίγραμμα του προτύπου με ένα στυλό. Χρησιμοποιώντας σταθερή πίεση, εντοπίστε το χαμηλότερο κύκλο και τις διακεκομμένες γραμμές του προτύπου, έτσι ώστε να μεταφέρετε στο κουτί.(Αυτό θα σας βοηθήσει στην αναδίπλωση.) Ένας χάρακας θα σας βοηθήσει να επισημάνετε τις ευθείες γραμμές. Κόψτε το σχήμα από το κουτί.

Χρησιμοποιήστε ψαλίδι για να κόψετε τον κάτω κύκλο όπως σημειώνεται. (Συμβουλή:. Για να αποκόψετε τον κύκλο ευκολότερα, πρώτα κάντε ένα X με ένα κοπίδι) Χρησιμοποιήστε ένα χάρακα και ένα μαχαίρι βουτύρου για να πιέσετε περισσότερο τις γραμμές αναδίπλωσης.

Ακολουθώντας τις γραμμές αναδίπλωσης, δημιουργήστε ένα ακορντεόν όσες φορές υπάρχει στο πρότυπο σε κάθε πλευρά του πορτοφολιού.

Ερμητικά αποσπάστε τις πτυχώσεις ακορντεόν. Διπλώστε το πάνω πτερύγιο κάτω, πιέζοντας το στόμιο μέσα από την τρύπα. Βιδώστε το καπάκι για να κρατήσετε το καπάκι στη θέση του.
Ομάδα neadiatrofis.gr