Δείτε το πρώτο Ιατρείο Σπάνιων Νόσων

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών εγκαινίασε το πρώτο Ιατρείο Σπάνιων Νόσων στην Ελλάδα, καλύπτοντας ένα μεγάλο κενό που υπήρχε στη χώρα σχετικά με την περίθαλψη αυτών των ασθενών.
Το Ιατρείο λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του Παιδιατρικού Κέντρου στο Μαρούσι, με τη συμμετοχή κορυφαίων γιατρών πολλών παιδιατρικών ειδικοτήτων και υποειδικοτήτων.

Οι σπάνιες νόσοι είναι κατά κανόνα σοβαρές και χρόνιες, ενίοτε και απειλητικές για τη ζωή των πασχόντων. Ένα νόσημα θεωρείται σπάνιο αν οι πάσχοντες είναι λιγότεροι από 5 ανά 10.000 άτομα. Μέχρι στιγμής έχουν αναγνωριστεί περίπου 8.000 σπάνια νοσήματα, το 80% των οποίων θεωρείται γενετικής αιτιολογίας.

Την κλινική ευθύνη για τη λειτουργία του Ιατρείου Σπάνιων Νόσων του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών ανέλαβε ο Ομότιμος Καθηγητής της Παιδιατρικής Χρήστος Σπ. Μπαρτσόκας, με την ειδικότητα του Κλινικού Γενετιστή. Σημειώνεται ότι το Ιατρείο συνεργάζεται με αντίστοιχα κέντρα του εξωτερικού.

Ο κ. Μπαρτσόκας δήλωσε σχετικά: «Οι σπάνιες νόσοι αποτελούν ασθένειες που απειλούν τη ζωή ή επιφέρουν χρόνια προβλήματα. Σε αυτό το πλαίσιο θεωρούμε καθήκον μας τη δημιουργία ενός πρότυπου Ιατρείου Σπάνιων Νόσων, πιστοί στη διαρκή δέσμευσή μας για πρωτοπορία και καινοτομία. Στόχος του επιστημονικού προσωπικού του Ιατρείου είναι η προσφορά ποιοτικών ιατρικών υπηρεσιών για τα παιδιά αυτά, που έχουν ιδιαίτερη ανάγκη».

Το Ιατρείο Σπανίων Νόσων του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών λειτουργεί κάθε Τετάρτη, από τις 15:00 έως τις 17:00. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν καθημερινά για ραντεβού στο τηλέφωνο 210 6862397.

Από τη Βίκυ Καρατζαφέρη, υπεύθυνη θεμάτων υγείας neadiatrofis.gr