Δεν φαντάζεστε που μπορεί να σας χρησιμεύσει μια μπάρα σαπουνιού!

Ακόμα κι αν είστε λάτρης του υγρού σαπουνιού, μην εγκαταλείψετε το παλιομοδίτικο σαπούνι γιατί μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κάνετε μερικά εκπληκτικά πράγματα στο σπίτι σας!

Απλώς επιλέξτε την αγαπημένη σας επωνυμία και το άρωμα.

Διορθώστε τα κολλημένα συρτάρια και τις συρόμενες πόρτες
Όταν τα συρτάρια ή οι συρόμενες πόρτες δεν ανοίγουν ομαλά, τρίψτε τη ράβδο σαπουνιού στις άκρες των συρταριών ή στις ράγες της πόρτας για να γλιστρήσουν.

Φρεσκάρετε τα συρτάρια, τις ντουλάπες, τις βαλίτσες και το αυτοκίνητο
Αποθηκεύστε αρωματικές πλάκες σαπουνιού σε συρτάρια, ντουλάπες, βαλίτσες και εσωτερικούς χώρους αυτοκινήτων για να προσθέσετε φρεσκάδα.

Βγάλτε το από τη συσκευασία και τυλίξτε το με λίγο ύφασμα. Λειτουργεί εξαιρετικά και σε παπούτσια και μπότες που μυρίζουν.

Αποτρέψτε το θάμπωμα σε καθρέφτες και τζάμια
Εάν θαμπώνει ο καθρέφτη σας μετά από ένα ζεστό ντους, ένα σαπούνι μπορεί να λύσει το πρόβλημα. Όταν ένας καθρέφτης στεγνώσει τελείως, τρίψτε μια ράβδο σαπουνιού πάνω στον καθρέφτη. Μην προσθέτετε νερό, απλώς απομακρύνετε τυχόν υπολοίματα με ένα στεγνό πανί.  Αυτό λειτουργεί καλά και στα γυαλιά οράσεως και στα γυαλιά ηλίου.

Σταματήστε το τρίξιμο
Ένα σαπούνι θα λύσει τους μεντεσέδες της πόρτας και τις σανίδες δαπέδου που τρίζουν. Απλώς τρίψτε μια στεγνή ράβδο σαπουνιού στις άκρες των περιοχών που τρίζουν. Δοκιμάστε αν συνεχίζει να τρίζει και εφαρμόστε ξανά εάν χρειάζεται.

Φτιάξτε το δικό σας υγρό σαπούνι
Εξοικονομήστε χρήματα φτιάχνοντας το δικό σας υγρό σαπούνι. Χρησιμοποιήστε έναν τρίφτη χειρός για να τρίψτε το σαπούνι. Ανκατέψτε με βραστό νερό. Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί το σαπούνι, αφήστε το να κρυώσει εντελώς και αδειάστε το σε ένα ντισπένσερ. Αποθηκεύστε επιπλέον σαπούνι σε δροσερό μέρος και ανακινήστε καλά το δοχείο πριν το χρησιμοποιήσετε.