Κανείς δεν θέλει να προσβάλει κάποιον με την αναπνοή του. Ένα άτομο με άσχημη αναπνοή συχνά αναζητά πυρετωδώς το σωστό προϊόν, για να κάνει την αναπνοή του να μυρίζει γλυκό. 

Δυστυχώς, πολλά εμπορικά στοματικά διαλύματα καλύπτουν την οσμή χωρίς να αντιμετωπίζεται το βασικό πρόβλημα. Υπάρχει μια ποικιλία ιατρικών αιτιών που μπορεί να προκαλέσει κακή αναπνοή, αλλά η συνήθης αιτία είναι μια υπεραφθονία του θείου, και την παρουσία βακτηρίων που παράγονται στο στόμα και στη γλώσσα. Μια λύση που συχνά συνιστάται για την κακή αναπνοή είναι το μάσημα φρέσκου ​​μαϊντανού.

Επειδή η κακή αναπνοή προέρχεται συνήθως από αυτά τα βακτήρια που παράγουν, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την εξάλειψη των οσμών είναι να εξαφανίσουμε τα βακτήρια. Υπάρχουν στοιχεία ότι οι πολυφαινόλες που βρίσκονται στο πράσινο τσάι και τα “καλά” βακτηρίδια που βρίσκονται στο γιαούρτι μπορεί να αναστείλουν την ανάπτυξη πολλών από αυτών των βακτηρίων που παράγουν οσμή. Όσον αφορά το μαϊντανό για δύσοσμη αναπνοή, η είδηση ​​δεν είναι τόσο καλή. Όπως και τα στοματικά διαλύματα και οι πλύσεις που δεν λύνουν πραγματικά το πρόβλημα, το μάσημα του μαϊντανού προσφέρει μια προσωρινή λύση και δεν βοηθά πραγματικά την επίλυση του προβλήματος.

Ο μαϊντανός για τη δύσοσμη αναπνοή είναι μια παλιά λαϊκή θεραπεία. Ο μαϊντανός πιστεύεται ότι είναι αποτελεσματικός, διότι είναι μια καλή πηγή χλωροφύλλης, μια ένωση που πιστεύεται ότι έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες. Αν και μερικές μελέτες δείχνουν ότι η χλωροφύλλη σκοτώνει τα βακτηρίδια, τα αποτελέσματα της μελέτης ήταν ασυνεπής. Στην περίπτωση της κακής μυρωδιάς , ο μαϊντανός, δεν φαίνεται να έχει αρκετή αντι-βακτηριακή επίδραση για να “σκουπίσει” τις θειούχες ενώσεις που προκαλούν την δυσοσμία στην αναπνοή.  Το μάσημα του μαϊντανού μπορεί να μειώσει προσωρινά την οσμή της κακής αναπνοής, αλλά δεν μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικός από το μάσημα άλλων βοτάνων. Μασώντας σχεδόν οποιοδήποτε φρέσκο ​​χορτάρι θα έχει κάποια βραχυπρόθεσμη επίπτωση στην δύσοσμη αναπνοή, ενισχύοντας τη ροή του σάλιου. Στην πραγματικότητα, η κανέλα μπορεί να είναι καλύτερο βότανο για μάσημα, δεδομένου ότι φαίνεται να έχει αντι-βακτηριακή δράση καθώς και αναζωογονητικό άρωμα.

Μασώντας λοιπόν ένα ραβδί κανέλας, ή τσίχλα χωρίς ζάχαρη με ξυλιτόλη είναι μια καλύτερη επιλογή, δεδομένου ότι τόσο η ξυλιτόλη όσο και η κανέλα έχουν αντιβακτηριακές ιδιότητες. Το μάσημα της τσίχλας επίσης διεγείρει τη ροή του σάλιου το οποίο βοηθά να ξεπλύνει την οσμή που προκαλούν τα βακτηρίδια. Κρατήστε ένα πακέτο στην τσέπη σας και να αποθηκεύσετε το μαϊντανό ως γαρνιτούρα αντ ‘αυτού.
Ομάδα neadiatrofis.gr