Ευχάριστα διαλείμματα για καφέ και διασκέδαση, σε συνδυασμό με ενημέρωση κι εκπαίδευση για τους φροντιστές ασθενών με άνοια (caregiver café),
θα προσφέρουν δωρεάν, η Ψυχογηριατρική Εταιρεία «Ο Νέστωρ» και το Σωματείο Αλληλοβοήθειας Φροντιστών ασθενών με νόσο Alzheimer και συναφών διαταραχών.
Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα, που δεν έχει εφαρμοστεί ξανά στη χώρα μας και παρέχεται χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση των ωφελούμενων φροντιστών, με στόχο να τους δώσει χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τη φροντίδα των ασθενών, αλλά και να τους στηρίξει ψυχολογικά, δίνοντάς τους ώθηση για να συνεχίσουν το έργο τους.

Ξεκινά με μια πρώτη συνάντηση γνωριμίας, την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου, στην αίθουσα διδασκαλίας κι εκδηλώσεων του Κέντρου Alzheimer «ο Νέστωρ», στον 2ο όροφο, στην οδό Ι. Δροσοπούλου 22, στην Κυψέλη – θα επαναλαμβάνεται ανά δεκαπενθήμερο, από τις 17.30 έως τις 19.30, προκειμένου να προσφέρει σε τακτά χρονικά διαστήματα μια ανάσα ψυχαγωγίας κι ενημέρωσης στους φροντιστές των ασθενών, που τόσο πολύ το έχουν ανάγκη.

Στις συναντήσεις αυτές, οι φροντιστές θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με άλλουςφροντιστές ασθενών, να ενημερωθούν και να πάρουν συμβουλές από επαγγελματίες υγείας, να αποφορτιστούν για λίγο από το βαρύ πρόγραμμά τους, πίνοντας καφέ και διασκεδάζοντας με δραστηριότητες χαλάρωσης και ψυχαγωγίας.

Το πρόγραμμα, πέραν των εκπαιδευτικών ωρών, περιλαμβάνει, προβολή ταινιών, ασκήσεις χαλάρωσης, χειροτεχνίες, χορό, μασάζ, κομμωτήριο κι άλλα πολλά, που αναμένεται να αποτελέσουν την αρχή μιας ωραίας, ωφέλιμης και διασκεδαστικής συνήθειας για τους φροντιστές. Επιπλέον, την ίδια στιγμή, εθελοντές θα αναλαμβάνουν την απασχόληση των ατόμων μεάνοια, σε ξεχωριστό χώρο, σε περίπτωση που το επιθυμούν οι φροντιστές τους.

Υπεύθυνοι του Προγράμματος «καφές για φροντιστές» από την Ψυχογηριατρική Εταιρεία «ο Νέστωρ» είναι ο Ψυχίατρος, Αντώνης Μούγιας και από το Σωματείο Αλληλοβοήθειας Φροντιστών ασθενών με νόσο Alzheimer και συναφών διαταραχών, είναι η πρόεδρος, Παναγιώτα Σουρτζή.

Είναι γεγονός ότι οι φροντιστές σθενών με άνοια επιβαρύνονται ψυχικά, σωματικά αλλά και οικονομικά, στην προσπάθειά τους να φέρουν σε πέρας το δύσκολο έργο τους. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα του Κέντρου Alzheimer «ο Νέστωρ», Ι. Δροσοπούλου 22, Κυψέλη: 210-8235050, 210-8235620.
Για περισσότερες πληροφορίες: www.nstr.gr

Από τη Βίκυ Καρατζαφέρη, υπεύθυνη θεμάτων υγείας neadiatrofis.gr