Τα dryer sheet δηλαδή τα φύλλα / μαντιλάκια στεγνωτηρίου (με μαλακτική, αντιστατική δράση) είναι θαυματουργά και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε αρκετές περιστάσεις, κάνοντας πιο εύκολη, καθαρή και… ευωδιαστή την ζωή μας.
Ένα dryer sheet μαντιλάκι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αρωματικό για τις βαλίτσες ταξιδιού, τις τσάντες γυμναστηρίου ή τα παπούτσια, αφού απομακρύνει της μυρωδιές. Επίσης απομακρύνει τις μπογιές από όπου έχουν κολλήσει. Το μόνο που έχει να κάνει κανείς είναι να βάλει νερό, να μουλιάσει την επιφάνεια που θέλει να καθαρίσει και να την τρίψει με dryer sheet. 


Όσο και να μοιάζει αδιανόητο, με τα dryer sheet μπορεί κανείς να προστατευτεί από τα κουνούπια, αρκεί να τριφτεί ένα μαντιλάκι και να το βάλει στην τσέπη του. 

Αλλά υπάρχουν και πιο απλές… χρήσεις ενός dryer sheet. Μπορεί να γίνει σελιδοδείκτης και παράλληλα να αρωματίζει το βιβλίο μας.

Τα dryer sheet είναι κατάλληλα για τον καθαρισμό και ξεσκόνισμα του σπιτιού, αφού απομακρύνουν την σκόνη και την βρωμιά, ενώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στο αυτοκίνητο, για να απομακρύνουν τα έντομα από το παρμπρίζ. Αν βάλετε dryer sheet κάτω από τα καθίσματα του αυτοκινήτου σας, θα το κρατάνε αρωματισμένο για μέρες. 

Επίσης με ένα τέτοιο μαντιλάκι καθαρίζει δραστικά η σκόνη από την οθόνη της τηλεόρασης ενώ μπορείτε να το βάλετε εντός του χαρτονιού του χαρτιού τουαλέτας, ώστε κάθε φορά που χρησιμοποιείτε το χαρτί να μυρίζει όλο το μπάνιο σας.
Ομάδα neadiatrofis.gr